Kolonics György Emlékfutás – október 23.

Ahogy több mint egy évtizede mindig, úgy idén is október 23-án kerül sor a Kolonics György Emlékfutásra. Az immár 13. hagyományos Duna-parti programon a futás mellett sárkányhajózni is lehet, a vízpart gyönyörű természeti környezetében.A kétszeres olimpiai bajnok kenulegenda Kolonics György tragikusan korán, mindössze 36 évesen távozott az ország élő sportlegendái sorából, közvetlenül pekingi olimpiai szereplése előtt. Emberként és sportolóként már életében is sokak tiszteletét kivívta, ezért a mai napig példakép a sportszerető közönség szemében. Az eseményen az amatőrök mellett évről évre részt vesznek a magyar kajak-kenu sport kiválóságai is.


A futam a legkülönfélébb edzettségi szinten lévő felnőttek és gyerekek számára is teljesíthető távokat kínál, ezért ideális hétvégi családi programnak ígérkezik: a félmaraton mellett 11,5 km-es középtáv és 2,4 km-es rövidtáv is választható. Természetesen egy kiváló kenus emlékére rendezett eseménynek vízparton a helye – ha pedig Népsziget, akkor az evezés sem maradhat ki a sportélmények közül: a résztvevők a futás mellett sárkányhajózhatnak is a Dunán, 6 és 10 km–es távon.
A felejthetetlen élmények mellett mindkét sportágban Ötpróba-pontok szerezhetők, amelyeket a rendszeresen mozgó közönség értékes sportfelszerelésekre válthat – de a legkitartóbbak akár a 2021-es tokiói olimpiára is kijuthatnak a szabadidősport-mozgalom aktív tagjaként.Az eseményen részt vesz a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Dr. Kiss Gergely is, aki egyébként a Kommunikációs igazgatója is az ötpróba versenyeknek, így a Kolonics György emlékfutásnak is.
A Kolonics György Emlékfutásról: https://bbu.hu/kolonics-gyorgy-emlekfutas/ Az Ötpróbáról: https://otprobatokioba.hu/
Kedvcsináló videó a tavalyi eseményről:
https://youtu.be/pAZLboMxLQw

Helyszín:

KSI Kajak-kenu Egyesület (1138 Budapest, Népsziget u. 2. Hrsz.: 25992)
Gépjárművel ezen a napon tilos behajtani a Népszigetre tilos


tabs-top
More in Sport
Sikeres e-kupa hazai verseny – FIFA 21

Közel nyolc órás küzdelem után megszületett az első hivatalos hazai FIFA 21 verseny, a K&H e-kupa FIFA 21 1v1 bajnokság...

Close