Kolonicsért a Népszigeten

Október 23. már hosszú évek óta a Kolonics György Emlékfutás napja, melyet minden esztendőben Koló emlékére rendezünk meg a Kolonics György Alapítvány közreműködésével. Koló a kenuzás mellett a futásnak is hódolt, a Bécs-Budapest Ultramaraton utolsó, október 23-ai befutó szakaszát mindig Ő vállalta magára. Idén több mint kétezren választották programjuknak az Ötpróba egyik legnépszerűbb szabadidősport eseményét, mellyel méltó módon tisztelegtek Koló emléke előtt.


Idén október 23-a egy szombati napra esett, így 2021-ben ezen a napon népesült be a KSI Vízitelepe, jelentkeztek a versenyre szabadidő sportolók, Ötpróbázók, amatőr és profi futók, kajakosok és kenusok, fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek, sportbarátok, sportvezetők és élsportolók, bajnokok is.

A nevezők két sportágban is megmérethették magukat, a sport szeretetéért, a közösségi élményért, a festői látványért, Ötpróba pontokért, egy szívbemarkoló célért, vagy akár saját határaik feszegetéséért. Az Evezős telep adott helyszínt a 6 és 10 km-es Ötpróba sárkányhajózásnak, a KSI Vízitelep, illetve az onnan startoló gyönyörű útvonal pedig a 2.4 km-es, a 11.5 km-es és a 21.1 km-es futó távoknak.

„A rendezvény alapja, hogy Kolonics Gyuri fantasztikus személyisége és pályafutása előtt tisztelegjen, illetve, hogy a következő generációkhoz is eljusson az az értékrend, amit ő képviselt,” – nyilatkozta Kiss Gergely a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. kommunikációs igazgatója, az Ötpróba futónagykövete a helyszínen. – Amellett, hogy szívügyünk ez az esemény, egyben pontgyűjtő verseny is az ötpróbázók számára. Ha már kajak-kenu és víz, ezúttal is volt sárkányhajós próba, amelyen szintén sokan vettek részt itt az öbölben, ebben a szikrázó napsütésben.” – tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki szintén háromszoros olimpiai bajnok társával, a kajakos, Ötpróba kajak-kenu nagykövet Storcz Botonddal és a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Szemán Róberttel futott váltóban.

A kajak-kenusok „családját” számos korábbi és jelenlegi kiválóság képviselte. A teljesség igénye nélkül Csabai Edvin, Hüttner Csaba, Vajda Attila, Kiss Tamás, Kiszli Vanda, Máthé Krisztián, Fejes Dániel, Kövér Márton is futott, de az eseményen jelen volt Schmidt Gábor, a sportág elnöke is.

Sz. Sz.

tabs-top
More in Sport
A tenisz maga az örökkévalóság

Dr.Borsay János ortopéd szakorvos Németországban él 33 éve fogorvos feleségével, akivel egy szerencsés véletlennek köszönhetően Budapesten együtt ebédelhettem a szintén...

Close