Sikeres e-kupa hazai verseny – FIFA 21

Közel nyolc órás küzdelem után megszületett az első hivatalos hazai FIFA 21 verseny, a K&H e-kupa FIFA 21 1v1 bajnokság eredménye. Az MTK Budapest E-sport Arénában rendezett bajnokságon 66 amatőr játékos küzdhetett meg egymással, majd az állva maradt legjobb négy a meghívott profi e-sportolókkal. A bajnokságon a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel saját perifériát használhattak a játékosok…

A képen a játékosok balról jobbra az első sorban:  Hajdú Viktor, Majorosi Krisztián, Kiss Ákos, Mihály Barna.
Balról jobbra a hátsó sorban pedig Rácz András, Fehér Bálint.
A fotót Makó Éva (MTK Budapest) készítette.

Október közepén került sor a FIFA 21 első hivatalos hazai versenyére, a K&H e-kupa FIFA 21 1v1 bajnokságra. Az MTK Budapest E-sport Arénában az összecsapások 14 körön keresztül, egy munkanapon át tartottak, így a 66 amatőr játékos maratoni teljesítményt produkált. A Playstation4 platformon, 1v1 Friendly módban játszott kieséses küzdelem 74 meccsből állt. A legjobb négy amatőr játékos a százezer forintos fődíjért négy meghívott profi e-sportolóval – Majorosi Krisztián, Szentgyörgyvölgyi Örs, Gódor Donát és Hajdú Viktor – küzdhetett meg. Az imént felsorolt profi négyes egyúttal a helyezések sorrendjében is történt. A járványhelyzetre való tekintettel a játékosok saját perifériával játszhattak, a használt eszközöket pedig minden mérkőzés után fertőtlenítették. A szervezést és lebonyolítást az esport1.hu szakmai csapata végezte.

A digitális megoldások támogatójaként a K&H a nem a videó játék piacon működő nagyvállalatok közül elsőként állt be az e-sport mellé, és évek óta aktív szerepet vállal a hazai e-sport fejlődésében. A FIFA játék hosszú évek óta bizonyítja, hogy a sportban az offline és az online tér közti határ elmosódott, idén pedig – többek között – gyorsított játékmenettel, az edzések testre szabásával, a passzok és lövések pontosságának, érzékenységének javításával fokozta a játékélményt.

Sz. A.

tabs-top
More in Sport
A vitorlázás ifjú titánja…

Ez év elején figyeltem fel - egy hazai síkupa kapcsán - egy szimpatikus és szerény versenyzőre, aki azon a februári...

Close