Díjátadó Gála – Labdarúgás éjszakája

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége idén már 28. alkalommal választotta meg az elmúlt idény legjobb játékosait és edzőit. A Díjátadó Gálára 2018. szeptember 3-án, a Hidegkúti Nándor Stadionban került sor.

 

A másik témát a szervezők úgymond hagyományteremtő szándékkal kölcsönözték a Múzeumok és/vagy a Színházak – immáron tradicionális – rendezvényei alapján.

Összesen nyolc kategóriában hirdették ki a győztesek és a dobogós helyezettek névsorát. A 2017/2018-as bajnoki év legjobb férfi és női kapusait, a legjobb férfi és női mezőnyjátékosait, a legjobb külföldön játszó férfi játékosokat, a legjobb másodosztályban szereplő férfi játékosokat, a legjobb 21 éven aluli férfi játékosokat, valamint a férfi bajnokság legjobb vezetőedzőit díjazták. A világhírű elődök, nevezetesen a Puskás Ferenc, Albert Flórián és Zsiborás Gábor nevét viselő Díjakért kategóriánként 5-5 fő kandidálhatott.

A legjobb kapus kategóriában: I. Kovácsik Ádám (Videoton FC), II. Dibusz Dénes (FTC), III. Király Gábor (Swietelsky Haladás).

A legjobb mezőnyjátékos kategóriában: Lanzafame, Davide (Budapest Honvéd FC), Varga Roland (FTC), Juhász Roland (Videoton FC).

A legjobb külföldön futballozó játékos kategóriában: Gulácsi Péter (RB Salzburg), Nikolics Nemanja (Chicago Fire SC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev).

A legjobb 21 éven aluli játékos kategóriában: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), Kiss Tamás (Swietelsky Haladás).

A legjobb vezetőedző kategóriában: Nikolics, Marko (Videoton FC), Horváth Ferenc (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), Csertői Aurél (Paksi FC).

Az év Legjobb Tizenegye (4–3–3-as felállásban): Kovácsik Ádám (Videoton FC) – Juhász Roland (Videoton FC), Nego Loic (Videoton FC), Blazic Miha (FTC), Stopira (Videoton FC) – Pátkai Máté (Videoton FC), Gorriaran Fernando (FTC), Gazdag Dániel (Bp. Honvéd FC) – Lanzafame Davide (Bp. Honvéd FC), Varga Roland (FTC), Böde Dániel (FTC).

Ebbe a csapatba a Videoton öt, a Ferencváros négy, a Bp. Honvéd pedig két játékost delegált.

Átadták a nemrégiben alapított Fülöp Márton-díjat is, amely a nagyszerű hálóőr emléke előtt tisztelegve, minden évben a legszebb védést nyújtó kapust illeti meg. Ezt, az egykori labdarúgó édesapja, Fülöp Ferenc adta át Gróf Dávidnak /Bp. Honvéd FC/, aki a bajnokság 32. fordulójában bemutatott védéséért érdemelte ki az elismerést.

A női kategóriák díjazottjai, a legjobb kapus kategóriában: Szőcs Réka (MTK Hungária FC), Bíró Barbara (Viktória FC Szombathely), Németh Júlia (FTC).

A legjobb mezőnyjátékos kategóriában: Turányi Lilla (MTK Hungária FC), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), Fenyvesi Evelin (FTC).

Az esemény másik témája, az idén először,- szeptember 7.-én sorra kerülő Futball Éjszakája rendezvényre való hangolódás volt. Az ötletet a szervezőknek a Múzeumok éjszakája és a Színházak éjszakája, már bevált rendezvény megvalósítása adta. Így próbálják a labdarúgást népszerűsíteni, közelebb hozni a nézőkhöz. Már 21 csapat jelezte, hogy különféle programokkal várják e napon az ”ezerfejű cézárt”.

 

A Futball Éjszakája hatására egyre több fiatal szeretheti meg a labdarúgást, s kötelezi el magát a sportág mellett, s ezáltal megnőhet a mérkőzésekre látogatók száma is. Az országos program keretében szeptember 7-én 14 órától mindenki számára megnyílnak a legnagyobb hazai csapatok edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet kedvenc klubja, vagy bármely más csapat foglalkozásain. Sor kerül majd stadionlátogatásokra, bemutató edzésekre, kerekasztal-beszélgetésekre, klubtörténeti kiállításokra és vetélkedőkre, utánpótlástornákra, kispályás kupákra, illetve villanyfényes gálamérkőzésekre is. Kiemelkedik még a Kabát Péter-Balajcza Szabolcs búcsúmérkőzés Újpesten, és a 11-es rúgó verseny a Groupama Arénában. A központi eseményt az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában tartják, ahol a színész- és az újságíró-válogatott összecsapása zárja majd a programot.

Egyes rendezvényeken a részvétel részben előzetes regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg. A belépő a gyermekek számára 100, míg a felnőtteknek 500 forint, amit az érdeklődők az első kiválasztott stadionnál válthatnak meg, s az ott átvett karszalaggal az összes helyszínre ellátogathatnak.

Domokos Gábor

tabs-top
More in Sport
Európa győztes az OÁZIS team!

Az Oázis SC a nagy tiszteletnek örvendő Pék Gyula vezetésével 40+ korosztályban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a szlovéniai...

Close