Mónus József ismét dicsőséget hozott hazánknak!

monus162901Mónus József ezúttal is győztesként emelte fel a magyar zászlót – ezúttal Lengyelországban Reklám Lengyelországban rendezték meg a III. Nemzetközi Távlövő Íjász Fesztivált, Leczyca Castle-ban, 2016. április 22-24 között. Zoom A hajdúnánási íjásznak első versenye volt ebben az évben.

Pár országot kiemelve, ellenfelei többek között német, angol, olasz, török, lengyel versenyzők voltak. A Farkas az 50#-ig maximalizált húzóerejű íjak kategóriájában versenyzett, ami jelen esetben a legnépesebb kategóriának számított. Nem egyszerű, de mégis magabiztos győzelmet aratott, szokásához és hírnevéhez méltán. A lengyel bajnok lépést tartott ugyan az elején a Farkassal, de azután már nem bírta a verseny feszültségeit, és feladni kényszerült a versengést. Mónus 6-6 vesszőt lőhetett volna ki, de összességében 3 lövése is elégnek bizonyult a győzelemhez. A Farkas 343 métert lőtt, míg a 2. helyezett lengyel íjász 331,5 métert. Az első lövés után még fél méterrel a lengyel vezetett, de a Farkas következő lövése előbb a magabiztos vezetést, majd a győzelmet eredményezte. Ennek a kategóriának a harmadik helyezettje Pozsgai Tivadar lett. A távlövő fesztivál másik érdekessége volt a 35#-os íjak versenye, ahol a Farkas tanítványa, a világbajnok céllövő íjász Prokaj Kiara ezüstérmet szerzett.

Villáminterjú Mónus Józseffel.

monus162902Hány nyílvesszővel érkezett a versenyre? –

Egy nyílvesszőm volt valójában! Azt lőttem ki a három körben újra és újra, hiszen a többi nyílvesszőim jóval kisebb tudásúak, és lényegében azok csak belövő nyílvesszők voltak. Ez a tavalyi évnek köszönhető, hiszen 9 nyílvesszőt veszítettem el a versenyeim során, amit még nem tudtam pótolni.

– Mikorra tudja pótolni mégis?

– Akár évek is lehetnek.

– Nehéz verseny volt?

– Minden verseny nehéz, hiszen mindenki engem akar legyőzni, nyilván. De pont ez a jó, mert így tudom felhívni a győzelmeimmel a világ figyelmét a magyar ember hitének erejére és küzdeni akarására!

tabs-top
More in Sport
A világ legszebb hegyére készül Török Zsolt

Április 17-én, vasárnap indult következő expedíciójára, a Himalája felé Török Zsolt. Az aradi alpinista ezúttal a magashegyi technikai mászások szempontjából...

Close