Európa győztes az OÁZIS team!

Az Oázis SC a nagy tiszteletnek örvendő Pék Gyula vezetésével 40+ korosztályban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a szlovéniai Kranjban megrendezett masters kontinensbajnokságon. Háromszoros olimpiai bajnokunk Szécsi Zoltán is Masters Európa-bajnok lett az Ábrahám István által irányított Oázissal, mivel az említett kategóriában a horvát Magla együttesét verte a fináléban a magyar csapat.

Ehhez csak ennyi dukál: továbbra is Hajrá Oázis – Hajrá Magyarok!!!

Az István remek kis csapatot hozott össze…és amikor nagyon kellett fontos gólokat lőtt, tehát nem csak szervezett, hanem végig küzdött a meccseken velünk, igazi vezéregyéniségként tettekkel mutatott példát a csapatnak.” – nyilatkozta magazinunknak Felvégi Péter, aki rendelkezésünkre bocsátotta az öt napról készített feljegyzéseit. Ennek a részletes beszámolónak a lényegével igyekszünk tájékoztatni olvasóinkat.

Első Nap: első meccsünket egy hatalmas küzdelmet követően végül döntetlennel zártuk az olasz Europa Sporting Roma ellen. Az első negyedet 3-1-es deficittel kezdtük, utána szép lassan vissza szereztük a vezetést, és a finisben kétszer is vezettünk. A vége előtt 26 másodperccel egy olasz játékost kiállítottak sportszerűtlen játék miatt és egy a bíró által szabálytalannak ítélt csere miatt ellenünk ítéltek ötméterest, amit az olaszok belőttek, amivel megpecsételődött a meccs sorsa. Góljainkat Tóth-Deme megúszásból, Tiba emberelőnyből, Ábrahám messziről pont a dudaszónál a második végén, Dr. Golopencza egy csodaszép passz után Violától, majd Viola és Felvégi emberelőnyből lőtték.

Második Nap: egy értékes győzelemmel fejeztük be második napunkat a Kranj-i Masters Európa bajnokságon. Ezúttal a szerb Somovi ellen küzdöttek meg a fiúk, és egy 13-3-as végeredménnyel zárták a mérkőzést. Az első negyedben elhúztunk 4-1-re, és onnan főleg gyors lefordulásos játékra építve bedaráltuk az ellenfelet. Góljainkat Tóth-Deme lefordulásból, Tiba emberelőnyből (2), Ábrahám messziről (2), Dr. Golopencza (5) centerből és lefordulásból, majd Viola (2) és Felvégi megúszásból lőtték.

Harmadik Nap: megvan a csoport elsőség, legyőztük a horvátokat 10-5-re! Harmadik meccsünk a masters Európa Bajnokságon az előző kettőnél több izgalmat és küzdelmet, valamint színvonalas játékot hozott. A horvát Magna csapatán látszott, hogy évek óta együtt játszanak, együtt edzenek, ismerik egymás minden mozdulatát. Nagyon keményen védekeztek és támadásban is nagyon erőszakos, sok mozgásos játékkal rukkoltak elő. Az első és a második negyed szoros volt, és a harmadik meccsünkre a csapathoz csatlakozó háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán kimagasló bravúrjaira nagy szükség volt, hogy a horvátokkal tartani tudjuk a lépést. Szécsi mellett centereink és bekkjeink, legfőképp Ábrahám, Dr. Golopencza, Tiba és Zácsik remek védőmunkájára volt szükség, hogy előnyt szerezzünk. A harmadik negyeden ügyes lefordulásokkal és centerben kiharcolt kiállítások gólra váltásával elhúztunk, amit remek védekezéssel és fegyelmezett támadójátékkal még tovább tudtunk növelni. Góljainkat ma Felvégi (2) büntetőből és távolról, Tóth-Deme (1) megúszásból, Tiba (2) emberelőnyből, Dr. Golopencza (3) centerből, Viola (2) a szélről lőtték.

Negyedik Nap: az előző meccsnél is nagyobb küzdelmet hozott az OSC elleni összecsapásunk: A neves budapesti klub masters csapata mindent elkövetett ellenünk, hogy a szlovének elleni fiaskójukat kijavítva a döntőbe jussanak. Az első két negyedet döntetlenre zártuk, mindkét oldalon kiemelkedő kapus teljesítmények eredményeként kevés gól, de annál több kapu előtti center-bekk párharc jellemezte az első félidőt. Egészen a harmadik negyedig döntetlenre állt a meccs, de az utolsó negyedben Pék Gyula tanítványai jobban hajráztak, ráadásul óriási akarattal és szívvel – végül megnyugtató előnnyel nyertek. Az utolsó másodpercekben egy időkérés után 6-3-as állásnál még Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kapusunk mintegy 12 méter körüli távolságból lőtt hatalmas bombagólt, ezzel beállítva a 7-3-as végeredményt. Mint utólag kiderült, ez volt kiváló hálóőr első hivatalosan bejegyzett gólja kapusként, amihez szívből gratulálunk! Csapatunk a mai napon jelesre vizsgázott csapatszellemből, összetartásból, küzdelemből, dicséret illeti a fiúkat, hogy az utolsó pillanatig hajtottak a győzelemért. Külön kiemelnénk a védekezésben és támadásban a centereink teljesítményét, akik végig gürizték az OSC rutinos bekkjeivel a meccset, Dr. Golopencza és Ábrahám ma is 4 negyedet harcoltak végig középen. Le a kalappal előttük! Góljainkat ma Tiba (1) emberfórból, Viola (1) akcióból, Szabó (1) húzásból, Szécsi Zoltán (1) kapusunk hátulról, és Felvégi (3) megúszásból, fórból és távolról lőtték.

Ötödik Nap: hatalmas csatában, hátrányból fordítva, óriási szívvel és akarattal, végig gürizve a meccset megnyertük a kontinens viadalt! Az elején meglepően jól védekező horvát csapat ellen nehezen találtuk az ellenszert, a zónás védekezés ellen hátulról jövő lövéseink rendszerint a blokkban akadtak el. Az első negyed végén azonban megszereztük első találatunkat Tóth-Deme Miklós emberfól gólja révén. A második negyedben folytatódtak a zóna elleni pontatlan kísérleteink, és a horvát kapus is szép bravúrokkal nehezítette meg dolgunkat. A másik oldalon háromszoros olimpiai bajnok kapusunk Szécsi Zoltán is hasonlóan nagy bravúrokkal akadályozta meg, hogy ellenfelünk jobban elhúzzon. Egészen a negyed végéig bírtak minket tartani a horvátok, amikor is 2-1-es horvát vezetésnél egy szépen végigjáratott emberfór után Tiba Péter pattintott a bal felső sarokba, ezzel lett 2-2. A horvátok kezdték jobban a harmadik negyedet és ismét előnyt szereztek, egy emberfór gól után. Ezt a találatot hosszú percek gólcsendje kísérte, amit csapatkapitányunk Ábrahám István elégelt meg a negyed vége felé, amikor is egy hatalmas átlövéssel a jobb felső sarokba bombázott. Ezzel lett 3-3, és ezután, a mérkőzés során először, megszereztük a vezetést. Középen Dr. Golopencza Péter harcolt ki egy emberfórt, amit szépen körbejárattunk, és amikor a kapás oldalon lévő Viola Róberthez került a labda, ő azt biztos kézzel a hosszú felső sarokba lőtte. 4-3 nekünk! Ekkor a horvátok, érezve hogy elmehet a meccs, a legfelső fokozatba kapcsoltak, de két kapufánál tovább – szerencsére – nem jutottak. A mérkőzés vége előtt két perccel, miközben a horvátok kétségbeesetten egyenlíteni próbáltak, egyik támadásunk végén Ábrahám két erőteljes lóba után Felvégi Péternek passzolt, aki a horvát kapust egy távoli átlövéssel mattolta rossz-kéz hátsóból, ezzel két gólra növeltük előnyünket, 5-3. Ekkor a horvát offenzíva ismét beindult, és még egy nagy helyzetet kiharcolt ellenfelünk, amit azonban Zácsik Tamás szenzációs blokkja még a kapu előtt megállított. Ezzel bebiztosítva előnyünket, ami egyben az Európa Bajnoki címünket is jelentette! Masters csapatunk ismét jelesre vizsgázott mind csapatszellemből, mind összetartásból, kitartásból, a fiúk apait és anyait beleadtak, hogy arannyal térjünk haza!

Nagyon emberinek és korrektnek minősíthető a köszönetnyilvánítás a csapat egyik hősétől:

Edzőnknek, Pék Gyula mesteredzőnek, óriási köszönettel tartozunk, nem csak a meccsen a nehéz pillanatokban segített át minket évtizedes edzői rutinja, hanem év közben is megkövetelte tőlünk a maximumot edzéseken. Ráadásul olyan kondícióval látta el a csapatot, ami nélkül egy ilyen meccs sorozatot nem bírtunk volna végig csinálni. Köszönjük szépen Gyula bácsinak az egész éves kimagasló edzői munkáját!

Köszönjük Szécsi Zoltánnak, hogy velünk tartott az EB-re és hogy a tőle megszokott kiemelkedő bravúrjaival hozzásegítette a csapatot az EB aranyhoz. Megtiszteltetés, hogy vele játszhattunk egy csapatban, és egyáltalán hogy Oázis színekben láthattuk játszani!

Köszönjük Subasitz Mihály csapatvezetőnknek, hogy segített minket végignavigálni a sokszor komplikált versenyszabályok pontos megértésén, és hogy a csapat nagyköveteként képviselt minket a verseny alatt, s emellett a sportdiplomáciai feladatok oroszlánrészét is magára vállalta.

A fiúk elérték amiért Kranj-ba utaztak, gratulálunk nekik a szerkesztőségünk és a BVSC-s sportbarátok nevében is, hogy ilyen szép sikerrel öregbítették klubunk hírnevét, s hogy ilyen remek, sportszerű és magas színvonalú játékkal képviselték az Oázis SC-t és Magyarországot! Az Európa bajnok csapat aktív tagjai (egy híján 13 fő): Szécsi Zoltán, Ábrahám István, Viola Róbert, Szabó Csaba, Zácsik Tamás, Felvégi Péter, Vermes Dávid, Tóth-Deme Miklós, Dr. Golopencza Péter, Subasitz András, Tiba Péter és Budaházi Balázs.

Epilógus gyanánt: sokan büszkék vagyunk arra, hogy minden héten együtt szaunázgathatunk a fiúkkal Zuglóban, a gyakran megtapasztalt kemény/férfias edzéseiket követően. Megjegyzem többen őszintén sajnáljuk, hogy nem tudtunk személyesen osztozni a helyszínen az örömükben, pedig néhányan komolyan terveztük részvételünket déli szomszédainknál.

Szalay Attila

tabs-top
More in Sport
A DOKK Ura és Úrnője…

Hagyományteremtő rendezvényen találkozott augusztusban az ökölvívás múltja, jelene és jövője Budapesten, a Rákóczi híd lábánál lévő Valyo kikötőben. Magazinunk munkatársának...

Close