A Nemzeti Sportuszodában a vízipólósok legendái!

Exkluzív programról tudósíthatunk a vízilabda híveinek, ugyanis a felnőtt férfi vízilabda legjobbjai és a Masters kategóriában versenyző többszörös olimpiai bajnokok egy tornán szállnak vízbe augusztus 12-én és 13-án a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa 2020 döntői és a Waterpolo Masters Summer Cup strandvízilabda kupa keretében. A Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezendő esemény a vízilabdaélet újraindulásának is a jelképe, amihez büszkén csatlakozott a Millennium Masters sztárgárda.

Mindkét nap programja fél ötkor kezdődik a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa meccseivel, majd az est második felében rajtol a strandvízilabda szabályai szerint megrendezendő Masters kupa. A felnőtt kupasorozat selejtező mérkőzései két csoportban zajlanak, augusztus 6 és 9. között, így a hétvégén kiderül, hogy ki lesz a legjobb négy csapat, akik a finálé gáláján mérkőzhetnek meg a kupagyőzelemért.
A vízilabda élet újraindulását népszerűsítik azok a többszörös olimpiai bajnoki címet szerző játékosok, akik aktív pályafutásuktól már ugyan elköszöntek, de a mai napig a hazai sportélet legkedveltebb alakjai közé tartoznak. Ezért minden vízbeugrásukat több száz rajongó kíséri figyelemmel, ők a Millennium Masters legendái. A Waterpolo Masters Summer Cup strandvízilabda kupán a Szécsi Zoltán, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely és Biros Péter összeállítású csapat küzd meg ellenfeleivel. Érdemes lesz kilátogatni a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodába, hiszen a fiúk minden bizonnyal utoljára vállalnak tétmérkőzést ebben az összeállításban.
Märcz Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Millennium Masters tagjaként és a magyar férfi vízilabda válogatott tagjaként elmondta – „Ez a nyár most nem a válogatottról szólt, de nagy dolog, hogy a megváltozott helyzet ellenére lezajlik a Magyar Kupa-sorozat, ahol a játékosok a klubjaik színeiben vesznek részt. Így ez is nagyon hasznos torna a felkészülésük szempontjából. Tervezni nagyon nehéz, de nem vagyunk lemaradva. Alkalmazkodva a helyzethez alakítjuk majd a válogatott felkészülését,de most a legfontosabb állomás a kupasorozat, ami visszaadja a fiúknak a versenyzés élményét.”
Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Millennium Masters oszlopos tagja hozzátette – „A vízilabda kupasorozat fontosságát szeretnénk támogatni és népszerűsíteni azzal, hogy újra, együtt, egy torna keretében szállunk vízbe egykori olimpiai bajnok társaimmal. Szeretnénk, ha minél többen látogatnának el a Margitszigetre szurkolni, de emellett fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a két teljes estés programon is vigyázzunk egymásra. Mindenki, aki kilátogat az eseményre, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket a vírus terjedésének megfékezésére.”

A mindenki által joggal kedvelt és népszerű Gergőnk utolsó mondatát érdemes megfogadni, merthogy a régi mondás szerint is ”jobb félni, mint megijedni!!!” Szívből ajánljuk a rangos eseményt – nemcsak a vízi sport szerelmeseinek – a csodálatos környezetben!

Domokos-Szalay

tabs-top
More in Sport
A Caissa Lovagja – Dr. Czibulka Zoltán

A címben jelzett Caissa Lovagja kitüntetést évente csak egy személy kaphatja meg (posztumusz is), amelyet  a Magyar Sakkszövetség Elnöksége és...

Close