OÁZIS siker Rómában!!!

„Három a magyar igazság” a gyakorta hangoztatott szlogen szerint, s ezt hozták is kedvenceink az olasz fővárosban. Merthogy a BVSC-ben hetente két edzést tartó barátaink ezúttal harmadjára is hozták a tőlük elvárható eredményt. Habár az Ábrahám István (csapatkapitány és edző egy személyben az ismert tavalyi tragédia óta) vezette Oázis teamnek útravalóul küldtem egy rövid üzenetet emailben: érem nélkül nem jöhettek vissza!

Az Európa bajnok csapat

Ahogy szoktuk mondani a kiélezett versenyekről: vérrel és verítékkel sikerült megnyernie az Oázis Master’s csapatának a Rómában zajló Masters Európa Bajnokság 45+ csoportját. A korábban 40+ korosztályban Világ és Európa Bajnok Oázis a közelmúltban minden mérkőzését megnyerte a Római EB-n, s a döntőben pedig az 5 méteres párbajban szerezte meg a bajnoki címet.

A lényeget  az egyik kíváló játékos, Buda Balázs segítségével igyekszünk összefoglalni Olvasóinknak. Nos a döntőben az ellenfél a hazai pályán szereplő Sporting Roma csapat volt, akik amellett, hogy élvezték ennek minden előnyét, elég brutálisak is voltak a vízben. Az elődöntőben a németek ellen vívott mérkőzésükön is folyt a vér, miután az egyik német játékosnak felszakították az orrát. Megjegyezzük, sajnos a német játékost időközben meg is kellett operálni.  

Természetesen a keménységet a mieink sem úszták meg egy kivert fognál kevesebbel. A döntő mérkőzés eredménye is végig szoros volt, egy-egy gólnál egyik csapat sem tudott többel ellépni a másiktól. Csupán az utolsó játékrész elején szereztünk két gólos vezetést, amit az olaszok a negyed közepére behoztak. Öldöklő küzdelemben és ideg őrlő perceken keresztül nem esett gól.

Végül jöhettek a mindent eldöntő ötméteresek: az olaszok első lövője kihagyta a büntetőt, így lépéselőnybe kerültünk a párbajban – mivel a továbbiakban mindenki belőtte az ötméteresét, az Oázis győzelmével végződött a felejthetetlen megmérettetés. A képen az Oázis Masters 45+ csapat és a helyszínre kisérő szurkoló tábor látható. Zárásként beillesztjük a felvezető leadben jelzett levelet.

Remélem/jük, hogy a jövő heti EB-tek Rómában is sikerrel fog zárulni úgy az utazást, mint az eredményt illetően!? Nos, a mintegy 30 fős delegációnak szánt levelemet – a BVSC fan clubotok alapítójaként és nevében – azért küldöm, hogy érezzétek: Veletek vagyunk és leszünk a messze távolban is, s szívből drukkolok sokadmagammal – a minimum dobogós helyezésetekért! Merthogy 3 a magyar igazság jegyében az eddigi EB és VB aranyotokhoz igencsak dukálna az újabb gold. Baráti ölelések Mindnyájatoknak!

Szalay Attila


tabs-top
More in Sport
BORÓKA, a jövő reménysége

Fehér Boróka sport eredményeiről már többször írtunk a magazinunkban, s ezúttal újabb híreket közölhetünk felőle. Nos, ezen információ szerint a...

Close