Újra együtt a Millennium Masters csapata

A Millennium Masters néven visszatérő olimpiai bajnokokból álló vízilabdaklasszisok június közepe óta edzenek a Waterpolo All Star Festival-ra. A 2019. 08. 30. és 31. között megtartandó rendezvény első napján a hazai vízilabdasport legnagyobbjai a 2000-es sydney-i olimpiai döntős ellenfelükkel, az oroszokkal csapnak össze, másnap pedig

Európa masters válogatottjával játszanak egy ki-ki meccset. A Millennium Masters heti két vizes és egy szárazföldi edzéssel készül a nemzetközi vízilabda-történelem egyik emlékezetes mérkőzésének visszavágójára. A felkészülés középső szakaszában, sajtó-nyilvános edzést tartottak a Szőnyi úti BVSC uszodában, amin többek között, Biros Péter, Gergely István, Kósz Zoltán, Madaras Norbert, Steinmetz Barnabás és Varga Dániel is részt vett.

A Millennium Masters a 2017-es FINA úszó-világbajnokság keretében megrendezett Masters vízilabda torna alkalmából szállt újra vízbe, majd 2018-ban megmérkőztek a világválogatottal a Millennium Masters All Star Gála keretében. A két nagy sikerű esemény után a fiúk úgy döntöttek, hogy további kihívások elé néznek, így idén a 2000-es sydney-i olimpiai döntős ellenfelükkel, az orosz válogatottal csapnak össze a Waterpolo All Star Festival-on.

Ez az orosz csapat volt a kor arany generációja, a nemzetközi vízilabdában, hiszen világkupa-győzelemmel, olimpiai ezüst- és bronzéremmel, büszkélkedhetnek. A Sydney Olimpián az elődöntőben a spanyol válogatottat győzték le, kétszeres hosszabbítás után és csak este kilenckor szálltak ki a medencéből. A magyarok a szerbek ellen nyertek aznap a rendes játékidőben, néhány órával az oroszok mérkőzése előtt. Elsősorban a Kemény Dénes gárda kiváló felkészültsége, és nem az oroszok fáradtsága miatt nyert akkor a döntőben a magyar csapat 13:6-os arányban. 24 év után, újra olimpiai aranyat szereztünk vízilabdában, és a hét gólos győzelemmel ismét a sportág nagyhatalmává váltunk.

Idén két nehéz meccs is vár ránk, ezért nagyon fontos, hogy kellően felkészüljünk. Az orosz válogatott elleni mérkőzésünk presztízsértékű, hiszen szeretnénk megismételni a Sydney Olimpia 13:6-os győzelmünket, ők pedig természetesen revansot vennének a nagyarányú vereségért. A pénteki meccset követően az Európa-bajnokok válogatottja ellen sem lazsálhatunk, hiszen a masters korosztályban miénk a világbajnoki cím mondta el Kásás Tamás a Millennium Masters csapatából, majd hozzátette – „Igyekszünk heti két vizes és egy szárazföldi edzést tartani, amit nem mindig sikerül megszervezni, hiszen mindenkinek van civil foglalkozása. De az, hogy megfelelő formában várjuk az augusztusi mérkőzéseket, az mindannyiunknak ugyanolyan fontos”.

Az orosz masters válogatott összeállításából látszik, hogy ők is nagyon komolyan veszik a visszavágás lehetőségét, hiszen itt lesz a sokáig a VASAS-ban játszó, immár Ausztráliában élő Dimitry Gorshkov is, aki 2000-es Sydney válogatott vezéregyénisége volt és csak emiatt látogat Magyarországra. Ezen a döntőn láthattuk az olimpiák történetének egyik legszebb vízilabda gólját, Vári Attila csavar gólját, amit annak a Nikolay Maksimov kapusnak lőtt, aki arról volt híres, hogy szemből alig kap gólt. Maksimov védi majd a Duna Arénában az oroszok kapuját, – Kásásék ellenszere, vele szemben az lehet, hogy kipasszolják és szélről lőnek. A világ egy legjobb centere is erősíti az oroszokat Revaz Chomakidze személyében, aki győztes gólt értékesített a magyarokkal szemben a 2002-es Világkupa döntőjében. Rajtuk kívül Irek Zinnurov vízilabdazseni kiváló passzait is láthatjuk majd a Duna Arénában augusztus végén. A további játékosok, Alexander Aksenov, Alexey Panfili, Nikolai Smirnov (kapus), Marat Zakirov.

Magyar színekben összesen 35 olimpiai arany és 14 világbajnoki aranyérem száll majd vízbe. A Millennium Masters sztárgárdához idén két újonc is csatlakozik, a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert, valamint az olimpiai és világbajnok Varga Dániel. A hazai csapatot olyan pólólegendák alkotják, mint Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Madaras Norbert, März Tamás, dr. Molnár Tamás, dr. Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila és Varga Dániel.

Fetter Balázs, a Waterpolo All Star Festival fő szervezője elmondta, hogy a Sydney Olimpiai döntő visszavágója egy eseménysorozat kezdete, tervben van, hogy az elkövetkező években az athéni és pekingi olimpiai döntők visszavágóját is megrendezik hasonló nagyszabású esemény keretében. A rendezvényre már júniusban elindult a jegyértékesítés, és idén is telt házat várunk a vízilabdasport fesztiváljára, aminek a célja, hogy, hogy népszerűsíthessük a vízilabdát, ezen belül pedig az utánpótlás és masters sportot. Büszkék vagyunk rá, hogy a nézők és a vízilabda rajongok évről-évre várják, hogy újra láthassák kedvenceiket a medencében.

Domokos Gábor

tabs-top
More in Sport
Sikeres és izgalmas volt az 51. Kékszalag.

Óriási meglepetéssel zárult a világ egyik legrangosabb vitorlásversenye: az abszolút sorrend első tíz helyére - egy beékelődött kivétellel – a...

Close