Ismét dobogón Bányai Attila

Az ausztriai St. Antonban újabb remek teljesítmény a junior alpesi világbajnokságon! Férfi összesített szuper-óriás műlesiklásban Bányai Attila a 20., és az U18-as kategóriában a 3. lett. Ez az eredmény azért is kiemelkedő, mert a 71 indulóból csupán 34-n tudtak lejönni a pálya nehéz tűzése miatt. A vébén debütáló új számban, csapatkombinációban Bányai Attila időeredményével tovább versenyezve Úry Bálint szlalomban indult, de a cél előtt rontott, és kaputévesztés miatt kizárták. A junior világbajnokságon résztvevő nemzetek sportolói egy új formátumot próbálhattak ki, melyet a Nemzetközi Sí Szövetség ezen a világeseményen tesztelt.Az alpesi csapatkombinációs számban az egyik síző a gyorsszámban, Szuper-G-ben versenyez, majd a megszerzett időeredményét átadja csapattársának, aki technikai számban, műlesiklásban indul. A kettejük teljesítménye adja a csapat végeredményt, de szuper- óriás műlesiklásban egyéni eredményt is hirdetnek. A magyar csapatból elsőként Bányai Attila SG-ben állt rajthoz. A pálya alaposan próbára tette a mezőnyt, mivel a 71 indulóból csupán 34-n tudtak lejönni a pálya nehéz tűzése miatt. Versenyzőnk azonban sikeresen teljesítette a távot, és a 20. helyen zárt, ami az U18-as kategóriában a 3. helyezést jelentette számára.
„Attila okosan és taktikai szempontból is nagyon jól hozta a versenyt, azt hajtotta végre, amit a csapattal megbeszélt. Épp az a középső szektor ment neki a legjobban, ahol a kiesők zöme elvérzett. Ketten is álltunk a pálya középső, kritikus részén, és az általunk felküldött információkat, instrukciókat szépen felhasználta. A pálya minősége kiválónak bizonyult, kompakt volt a hó, a látási viszonyok kedvezőbben alakultak, mint a pénteki versenyen. Az Attilát segítő csapat ismét profin összedolgozott. Elégedettek vagyunk a teljesítményével, ami még jobb volt, mint ezt megelőző, amikor lesiklásban a 2. helyen végzett U18-as korcsoportban, és 33. helyen abszolútban” – nyilatkozta Szepesi Bertold, szövetségi kapitány.
A csapatkombináció második számában, szlalomban Úry Bálint vitte magával Attila időeredményét. Tízedikként vágott neki a távnak, lendületesen síelt végig a pályán, és az első helyen állt, amikor nem sokkal a cél előtt rontott, és kaputévesztés miatt kizárták. Egyébként a szlalom pálya is kifogott a versenyzőkön, hiszen a 23 fős mezőnyből csak 14-én értek célba.
„Örömhír, hogy ehhez a sikerhez a Magyar Sí Szövetség is hozzájárulhatott a versenyzőnek nyújtott támogatással. A síszövetség folyamatosan nyomon követi Bányai Attila eredményeit, így lehetőség nyílt arra, hogy a következő férfi óriás-műlesiklásban is elindulhasson. Ezért edzői a szövetség szakmai stábjával együtt azt a döntést hozták, hogy a versenyző ebben a számban is rajthoz áll” – mondta Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára.
Sz.A.

tabs-top
More in Sport
Élsportrolók gálája az Urániában

Az egyetemi sportélet számára fontos feladat, hogy megtartó erő legyen a sportolni vágyó fiataloknak - mondta Schmidt Ádám sportért felelős...

Close