Business fórum a Magyarsághíd jegyében…

Immáron a VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatát jegyezheti Dr. Tanka László alapító-elnök, amely (május 12-21 között) több helyszínen zajlott mondhatni az egész Kárpát-medencében. Nevezetesen: Budapesten, Ópusztaszeren, Szécsényben,Tápióbicskén, Nagylócon, Hollókőn, Szegeden és Aranyosapátiban. Ennek keretében tudósítunk az OKISZ-székházában megtartott (május 16.-án) eseményről.

A tíznapos eseménysorozat egyébiránt a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civil szféra szereplői találkoznak. A rendezvénysorozat hidat épít a Kárpát-medence magyarsága és a világban diaszpórában élő honfitársaink között, s meghívja az eseményekre a Magyarországgal és a magyarsággal barátságot ápoló népek, nemzetek képviselőit. Az idei díszvendégek „triumvirátusa”: Ázsia (kontinentális), Erdély (határon túli) és Nógrád megye (magyarországi) voltak.

A Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozót ez évben is Joó Géza a Magyar Világtalálkozó alelnöke, a Business fórum egyik alapító tagja nyitotta meg. A nagy érdeklődéssel kísért est folyamán csaknem húszan tartottak előadást, az üzleti világ szinte minden részét átölelve a prezentációkkal. A számos ország üzletemberének részvételével megtartott rendezvény az üzleti, gazdasági kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek elősegíteni a magyar értékek, termékek, szolgáltatások, találmányok, technológiák illetve különböző teljesítmények népszerűsítését és üzleti sikerét megvalósítani – szerte a nagyvilágban.

Természetesen az egyre népszerűbb fórum segítőkész a külföldi országok termékeinek, szolgáltatásainak és technológiáinak úgy a magyarországi, mint az európai országokban történő megismertetésére, úgymond nyitott a piaci megjelenése valamint üzleti megvalósítása iránt.

dr. Bokor Balázs volt nagykövet üdvözlő beszéde és dr. Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnökének köszöntője után került sor az előadásokra. Ezek sorában – a többi között – egy fizikus találmányáról, az egészséges csokoládé kedvező hatásairól, sőt Indonézia befektetési lehetőségeiről is tartottak előadást. A jó hangulatú találkozót a hagyományoknak megfelelően zárófogadás követte, amelyen a személyes kapcsolatok továbbépítése volt a résztvevők jogos érdekeltsége.

Szalay Attila

tabs-top
More in Hungary
Sajtótájékoztató a Világtalálkozóról!

A VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának sajtótájékoztatóján a tíz napos programot a programfelelősök ismertették a sajtó képviselői és az érdeklődők számára...

Close