Házi szirup, amely megszabadít a köhögéstől

1453189912_1128Ez az otthoni szirup nagyszerűen enyhíti a köhögést, és a kellemetlen váladéktól is megszabadít felnőttet, gyermeket! Itt a recept!

A sárgarépa is egyike azon gyökérzöldségeknek, amely rendkívül erős gyógyhatással bír. A- és B-vitaminban is bővelkedik, és nem feledkezhetünk meg a karotinról sem, amely szintén nagyon egészséges. Ugyanakkor C- és K-vitamint is tartalmaz, és az ásványi anyagok közül megtalálható benne a vas, a kálium, a mangán, a magnézium, a kalcium és a foszfor.

A látásunkat is erősíti, de az immunrendszerünket sem hagyja ellustulni, és serkenti a bélműködést. Jót tesz légzőszervek egészségnek, így megelőzhetjük a sárgarépával a megfázást, a köhögést, és a felsőlégúti fertőzéseket.

Most nézzük, hogyan kell elkészíteni ezt a csodás szirupot!
Hozzávalók: fél kg sárgarépa és 3-4 evőkanál méz

Elkészítés:

Szeleteljük fel a répát, majd tegyük egy fazék vízbe főni. Ha megpuhult, pürésítsük, vagy villával, vagy egy robotgép segítségével. A vizet, amiben megfőtt a répa, ne öntsük el, hagyjuk kihűlni, még később valamire jó lehet. A pépesített sárgarépához adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, és a kész szirupot tartsuk egy hűvös szobában.
Felhasználás:

Naponta 3-4 evőkanállal vegyünk be a szirupból. Már a második napon javulást tapasztalhatunk. Enyhülni fog a köhögés, és a váladékból is kevesebb lesz.

filantropikum.com

tabs-top
More in Életmód
Dobi Ildikó: Gyógyteák megfázás esetén

A hidegebb időszakokban több a meghűléses megbetegedés. Ilyenkor forduljunk elsősorban a természet patikájához! Az évszázados vagy talán évezredes népi megfigyelések...

Close