Együttműködési megállapodást kötött az MKSZ és az Országos Sportegészségügyi Intézet

Megállapodást kötött a Magyar Kézilabda Szövetség és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), azaz a Sportkórház. A szövetség részéről Kocsis Máté elnök, a kórház képviseletében Dr. Soós Ágnes főigazgató főorvos látta el kézjegyével a felek közötti szerződést.

A megállapodás értelmében a két intézmény több területen is együttműködik egymással annak érdekében, hogy a magyar felnőtt és utánpótlás-válogatott kézilabdázók térítésmentesen vehessenek igénybe kötelező, valamint ajánlott, a minél hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében hasznos egészségmegőrző szolgáltatásokat.

– A Magyar Kézilabda Szövetség számára az egészségvédelem kiemelt fontosságú, hiszen ma már elképzelhetetlen nemzetközi szinten kiemelkedő eredmény megfelelő orvosi, illetve tudományos háttér nélkül – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Az MKSZ szeretné a legmagasabb szintű ellátást biztosítani a válogatott sportolóknak, és olyan hosszú távú projektekben is gondolkodunk a hagyományos egészségügyi vizsgálatokon és ellátásokon túl, mint például a dietetika. A Sportkórházzal kötött megállapodásunk alapjait és napi operatív protokollját közösen dolgoztuk, illetve dolgozzuk ki. Reményeink szerint a keretmegállapodás révén újabb rendkívül fontos területen javítjuk sportolóink lehetőségeit.

– Kiemelten fontosnak tartom a kézilabdázók legmagasabb szintű ellátásának biztosítását, a szükség szerinti legmodernebb sportsebészeti ellátás biztosítását. A korábbi kiváló együttműködést hivatott a most aláírt szerződés tovább erősíteni – mondta el Dr. Tállay András, a női válogatott korábbi keretorvosa, aki jelenleg a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, a NEKA főorvosa, egyben a Sportkórház sportsebésze.

Dr. Soós Ágnes, az OSEI főigazgató főorvosa felszólalásában hozzátette: – Mindig örömünkre szolgál, ha az OSEI által működtetett komplex sportegészségügyi rendszer adta lehetőségeket olyan kiváló élsportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik rendelkezésére bocsáthatjuk, mint a Magyar Kézilabda Szövetség sportolói és sportszakemberei. Az OSEI a válogatott sportolók mellett az utánpótlás válogatottak számára is térítésmentesen végzi az emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, a teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és pályavizsgálatokat, sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést, sérülés esetén pedig több mint hat évtizedes gyakorlatának megfelelően, magasszintű sportsebészeti és sportrehabilitációs ellátást is nyújt. Rendkívüli és nagyon üdvözítő lehetőségnek tartjuk ennek a hosszútávú együttműködésnek a létrejöttét.

tabs-top
More in Sport
Levél a gyerekeimnek

Hamarosan megjelenik egy remek szerzőpáros, Kalamár Hajnalka-Kabarcz Zoltán: Nyerő Hármas (Sportoló-Szülő-Edző) c. kötete, amelynek nagyon megfogott a bevezető utáni első...

Close