Sport a testnevelésen túl – továbbképzési program

Újabb nagy volumenű kezdeményezést indított útjára a Nemzeti Versenysport Szövetség „Sport a testnevelésen túl” elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program keretében. A program nyitórendezvényét tartották meg fővárosban, a Gyulai István Általános Iskolában. Az eseményt dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke nyitotta meg. A Klebelsberg Központ és az intézmény közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása előtt köszöntőt mondott Hajnal Gabriella, a központ elnöke.

Egyébiránt eddig az NVESZ 61 sportágából 38 szövetség teljesítette a programba kerüléshez szükséges feltételeket. „A sportágak száma természetesen bővíthető, s biztos vagyok abban, hogy egyre többen vesznek részt a projektben” – nyilatkozta az elnök.

A nyitó sajtótájékoztatón elhangzott: a programot a közelmúltban elhunyt Tóth László indította el, a projekt koordinátora a jövőben Erdősi Zoltán lesz, aki egyébként a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke is. A következő tanévben összesen mintegy hatszáz pedagógushoz szeretnének eljutni, hogy megismertessék velük az NVESZ sportágait.

D.G.

tabs-top
More in Sport
ORSZÁGOS SZENIOR TENISZ VERSENY KECSKEMÉTEN

A három napos Csávás István emlékversenyt a Szenior Tenisz Szövetség rendezte június közepén: az eredeti helyszín nem Kecskemét, hanem Győr...

Close