Az „Orosz Kozákok” Magyarországon!

Az Orosz Kozákok – Állami Tánc- és Énekegyüttes közel három évtizede varázsolja el a nézőket világszerte, egyedi műsorukban a tradicionális kozák táncokat ötvözik nemzeti dalokkal, és mindezeket élő zenekari kísérettel.

Ez évi tavaszi turnéjuk keretében először lépnek fel Magyarországon, lenyűgöző produkciójukat öt hazai városban (április 7-én Győrben, 8-án Budapesten, 9-én Nyíregyházán, 10-én Vácon és 11-én Gyöngyösön) mutatják be.

A társulatot a nagyra becsült, orosz Leonyid Milovanov koreográfus alapította 1990-ben Lipetskben. Az összesen félszáz főt számláló társulat fő részét képezi a 35 főből álló táncegyüttes, akiket a kórus és a tíz fős zenekar tesz teljes egésszé.

Repertoárjukon több mint húsz tánc, ötven dal és tíz zenei kompozíció szerepel, melyek felölelik a kozák életforma teljes történetét. Festői képekben, színes ruhákban, vidám dalokban mesélik el és csodálatos tánclépésekben keltik életre Oroszország kozák hagyományait a Don folyótól és a Fekete-tengertől, egészen Szibériáig illetve a Távol-Keletig.

Az egész világon bemutatták már különleges műsorukat, többek között felléptek Európa számos országában, Kanadában, az USA-ban, Kínában és Koreában is. 2019 áprilisában érkeznek hazánkba, Győrben, Budapesten, Nyíregyházán, Vácon és Gyöngyösön kápráztatják el különleges műsorukkal a magyar közönséget, mutatják be a kozák örökség gyöngyszemeit.

Sz.A.

tabs-top
More in Kultúra
Légszomjtól a japán életképekig – Bak Rita verseiről

2016-ban jelent meg Csillaganya címmel Bak Rita legújabb verses kötete a Parnasszus Könyvek Új Vizeken sorozatában. A Turczi István gondozta...

Close