A SOKOLDALÚ MOLLINÁRY!

A hazai füleknek ismeretlenül csengő Mollináry név lassan kezd egyre ismertebbé válni. Igaz, a zenei berkekben járatosaknak a Cocomusic művésznevű zenész zenei múltja és három kiadott lemeze igencsak ismerősnek tűnik. Újabban viszont egészen más téren kezd a Mollináry név ismert lenni, nevezetesen az általa konstruált terápiás ágynak: a ragyogó és a maga nemében egyedülálló találmányának köszönhetően. De ki is Mollináry László? Zenész ? Masszőr ? Műszaki feltaláló? Vagy mindhárom? Erről kérdezzük a sokoldalú feltalálót, akinek találmányát tavaly hitelesítette a Találmányi Hivatal.

– Zenei tehetségét jól jelzik a kiadott lemezei, mint a Digital Dream CD-je. Zenei múlttal miért csapott át feltalálóvá?

– A zene jelenti számomra a nyugalmat, a megbékélést, a teljes elvonulást a világtól.
Amikor zenét komponálok, megszűnik számomra a világ és csak arra törekszem, hogy a hangok ne csak az én lelkemben és szívemben találjanak utat, hanem megnyugtassam más emberek szívét és lelkét is. Ez az én mottóm.

– A zene, de persze nem minden zene általában nyugalmat áraszt.

– Találmányom nagyban hozzásegít a nyugalomhoz, hiszen a zene mellet a masszázs a másik nyugtató dolog az életben. Egy olyan masszázságyat sikerült feltalálnom, amilyen sehol a világon még nem létezik. És itt nem egy sima masszázságyról van szó. Az ágykonstrukció kísértetiesen követi a leonardói aranymetszés arányossági paramétereit. Az aranymetszés vagy az „arany arány” olyan arányosság, ami a természetben és a művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között. Ennek a technikának ergonómiai felépítéséből adódóan egyszerre tartalmazza a fizio- és a fizikoterápia lényegi, valamint gyógyászati elemeit. Technológiai és műszaki továbbfejlesztései révén egy jóval magasabb szintű és szélesebb körű alkalmazási területet foglal magába a természetgyógyászat témakörébe is sorolható kategóriákban.

– A terápiája lényegében hány részből áll? A zenei részről már esett szó, melyik a másik kettő?

– Másodiknak a mágnesek meghatározó szerepét emelném ki. Az ágy alatt elhelyezhető mágnesek tisztítják és gyógyítják a sejteket. A test fizikai állapotának a javítása pedig a tradicionális Thai masszázsban rejlik, amit ezen az ágyon kiválóan lehet alkalmazni.

– Ennyire jónak tartja a Thai-masszázst?

A Thai masszázs 2500 éves múltra tekint vissza. A leghatékonyabb keleti gyógymód. Speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja, méregtelenít, aktivizálja a vér és nyirokkeringést, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Így betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. Keringési betegségeket, szívbetegségeket, magas vérnyomást, fejfájást, hiperaktivitást, álmatlanságot és melléküreg-gyulladást is kezelnek vele. A gyógymód további célja a keringési rendszer, az izmok és az idegrendszer működésének serkentése. Ez az új találmány és a lehetőségek, amiket megnyit számukra még ehhez az ősi masszázs technikához is teljesen új masszírozási technikákat tud hozzátenni, ami még jobban és gyorsabban segíti elő a gyógyulást. Ezt könyvben szeretném megjelentetni és oktatni is. Teljesen új dimenziót tud adni a masszázs fogalmának, összevetve más hasonló termékekkel. A Mollináry masszázságy hiánypótló, minden masszázsterápiához alkalmas. Komplexitása révén számtalan olyan plusz tudással rendelkezik, ami nagymértékben hozzájárul a páciensek állapotának javulásához, és ebből fakadóan növeli a termék értékesítésének esélyét.

– Bevallom, sok masszázságyat láttam már, de az Ön találmányához hasonlóval még nem találkoztam. Mik az ön konstrukciójának a leglényegesebb elemei?

– A teljes ellazulás érdekében szükségesnek tartottam beépíteni az ágyba három kivehető részt, azaz a feji, a mellkasi és ágyéki részeken. Ezzel a masszás alatt ezek a testrészek nem nyomódnak, a felületi felfekvés így tökéletes.

– De miben is rejlik a mágnesek üdvös hatása? Az ágya mágnesek nélkül is jól használható?

– Persze, mágnesek nélkül is, de a mágneses terápiának pont az a lényege, hogy a mágnesek segítenek a test elektromos töltésének a javításában. A mágnes a testtömeg 70 %-át kitevő víz szerkezetére hat, nő a szervezet öngyógyító képessége, javul a sejtek oxigénellátása és a sejtszintű méregtelenítés. A vérellátás javítása jobb sebgyógyulást, fájdalomcsillapítást, gyulladáscsökkentést eredményez.

– Hol vannak az ágyban a mágnesek elhelyezve?

– Az ágy aljára lehet feltenni a mágneseket. Ezeket a test bármely pontja alá lehet helyezni, azaz igény szerint a testfelületet különböző erőhatások érik. A mágnesek és a test között 40 mm távolság van, ott a testre ható mágnesség erőssége 100-200 g közötti.

– A többi mágnes hol van elhelyezve ?

– A kéz, csukló alatt, a két boka alatt, a test központi részén a gyomorszáj alatt. Több mágnes összhatásával a hatást tovább lehet fokozni.

– A mágnesek erőssége az egyedüli meghatározó a gyógyításban?

– Nem, mert fontos a polaritás is, hiszen nem mindegy, milyen az áramlás iránya. A déli, vagyis pozitív töltés anyagcsere-fokozó, erősítő, felépítő és stimuláló hatású.

– Ugye az ágy gyógyhatása, főleg mágneses hatásának köszönhetően rendkívül hasznos lehet Több helyről is hallottam, hogy mind többen szeretnének Önhöz bejutni, s egyre jobb és jobb, szinte csodaszámba menő híreket hallok az ágy és az Ön lényéből is kiáradó gyógyhatásáról.

-Ne vegye kérkedésnek, amikor az ágyról nyilatkozva másoktól hallott – tehát nemcsak az én esetleg szubjektívnak tűnő – véleményekre hivatkozom. Mert ez az ágy ergonómiailag is kiváló, s különleges konstrukciójának köszönhetően bármely más konstrukcióval összevetve egyedülálló. Más szóval rendkívül nagy mobilitást tesz lehetővé.

– Ha ennyire jó, történt-e más szakemberek bevonásával tesztelés?

– Az új találmányt már egy éve tesztelem, de tesztelték kiváló masszőrök gyógymasszőrök, gyógytornászok, orvosok, professzorok is. Mondanom se kell, már most kiváló eredményeket tudhat magának. Több mint 50 ember 500 kezelésen van túl. Egyetlen egy vélemény se volt negatív. Ezektől az emberektől kértem, hogy véleményezzék a találmányt írásban is. Olyan mozgásszervi betegség kezelésére is bevált, mint pl. amikor a beteg 5-6 éven keresztül nem mozgott vagy nagyon kis mértékben tudott. Ez utóbbinál gondolok itt gerincsérvre, idegbecsípődésre, lebénult jobb- vagy baloldal kézre, lábra, amire azt mondták, hogy ez az állapot már nem fog javulni. Én pedig állítottam, hogy itt van az az új találmány, amivel vissza lehet állítani a test fizikai állapotát, azaz teljesen jó állapotba lehet azt hozni.

– Sportolók is kipróbálták? És milyen eredménnyel?

– Nagyon sok sportoló, köztük, úszóbajnok, kerékpárversenyző, de többszörös asztalitenisz világbajnok is eljött a tesztekre. A kezelések után azt érezték, hogy teljesítményük 30-50 %-kal nőtt. Azóta versenyeken sokkal magasabb szintet értek el, nem görcsölnek, nem fáradnak el, a betegségeket se kapják el. Energiaszintjük kirobbanó lett. Szóval nagyszerűnek tartják a találmányt. Elmondhatom tehát, hogy a betegségekben szenvedő, de a jó fizikai és egészségi állapotban lévő embereknél is egyaránt ragyogó eredményeket tudtam vele elérni.

– Kollégák, masszőrök nem voltak kíváncsiak az ágyra ?

– Eddig 18 masszőr is járt nálam „kíváncsiságból”, hogy milyen is lehet ez az ágy. Minden egyes masszőrnek az volt az első kérdése, hol tudná megvenni az ágyat, mert amin eddig masszírozott, azt azonnal kicserélné erre. Ennek nagyon örülök, mert ezek szerint 100%-os volt az elégedettség mértéke. Remélem hamar forgalomba is kerül. Most ezen dolgozom sokat.

– Ezek szerint az ágy mind a terapeuta, mind a páciens testközeli kapcsolatát teszi lehetővé, egyben a masszőrnek nagyobb helyet biztosítva.

– Igen, pontosan erről van szó. Az ágy szétnyithatósága révén tehát a masszőr olyan testrészekhez is könnyen hozzáfér, amelyekre a hagyományosoknál nincs lehetősége, legkevésbé nincs alapos átgyúrásra, fellazításra.

– Látom, a zenei élményt is beépítette rendszerébe.

– Igen, mivel a könnyebb ellazuláshoz az „audió hatás” is hozzájárul, ehhez az ágy fejrészénél két darab hangszóró van beépítve, így a kezelés alatt a zene csökkenti a stresszt.

– És még mit?

– Jobb lesz a pulzus, lassú üteme nyugtatólag hat az agyi hormonokra, a vér kalciumszintjére, ezzel pedig a vérnyomás szintje is csökkenthető.

Számos páciense igen kedvező, mondhatni elragadtatást tükröző visszajelzése meggyőzött arról, hogy itt valóban olyan „csodaágyról” van szó, amely a maga nemében egyedülálló És hát az Ön lényéből nyugodtságot, derűt, kedvességet kisugárzó hatás ezt a fellazulási élményt tovább fokozza. Mit tervez az ággyal? Hogyan tovább?

– Szeretném megismertetni az egész világgal ezt a találmányt, hogy minden országban használhassák az emberek, hiszen ez egy sokkal egészségesebb, stressz mentes élethez tud hozzájárulni. Örömmel tapasztalom, hogy az ággyal kapcsolatban mind többen kezdtek el érdeklődni befektetők és gyártok, műszaki szakemberek részéről. Reményeim szerint jövő évben el tud kezdődni a sorozatgyártás.

Dr. Kölcsei Tamás

tabs-top
More in Életmód
Az ókor legnagyobb szakácsának boros receptjei

Marcus Gavius Apicius neve a római korban közismert volt. Tiberius korában, a Kr.u. 1. század első felében élt nagy ínyenc...

Close