Húsvétra készítettem egy adag tojáslikőrt, amelynek a fele sem fogyott el, – pedig finom volt – így aztán örömmel bukkantam rá egy receptre, amely a “tojáslikőrös muffin” névre hallgat..
Hozzávalók:
3 tojás
1 vanilliás cukor
130 g kristálycukor
200 ml tojáslikőr
100 ml étolaj
130 g búzaliszt (BL 55)
1/2 cs. sütőpor
80 g étkezési keményitő
A tetejére:
1 tojásfehérje
150 g porcukor
1 tk citromlé
A muffin hozzávalóit két csoportban keverjük el, egyszer a nedveseket: tojás, cukor, van.cukor, tojáslikőr, étolaj, és külön a szárazakat: liszt, étkezési keményítő, sütőpor. A végén persze alaposan összekeverjük a száraz és a nedves alkotó részeket.
Kivajazott, lisztezett muffin formában (vagy szilikonban, ahogy én csináltam), esetleg kapszlival bélelt formában sütjük. Ezúttal majdnem teletölthetjük a formákat.
Kb. 200 fokra előmelegített sütőben, hozzávetőleg 20 percig sütjük. Rácsra tesszük kihűlni, de mielőtt egészen kihűlne rákenjük a mázat, amelyet a tojásfehérjében, porcukorból és citromléből kevertünk.
Ezzel készen is van ez a kellemes kis édesség.
termalfurdo.hu Gyakran fordul elő, hogy testünk árulkodó üzeneteket küld számunkra, hogy valami nem stimmel a szervezetünkben. Lehet, hogy csak valamilyen...