Tojáslikőrös muffin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Húsvétra készítettem egy adag tojáslikőrt, amelynek a fele sem fogyott el, – pedig finom volt – így aztán örömmel bukkantam rá egy receptre, amely a “tojáslikőrös muffin” névre hallgat..

Hozzávalók:

3 tojás

1 vanilliás cukor

130 g kristálycukor

200 ml tojáslikőr

100 ml étolaj

130 g búzaliszt (BL 55)

1/2 cs. sütőpor

80 g étkezési keményitő

A tetejére:

1 tojásfehérje

150 g porcukor

1 tk citromlé

A muffin hozzávalóit két csoportban keverjük el, egyszer a nedveseket: tojás, cukor, van.cukor, tojáslikőr, étolaj, és külön a szárazakat: liszt, étkezési keményítő, sütőpor. A végén persze alaposan összekeverjük a száraz és a nedves alkotó részeket.

Kivajazott, lisztezett muffin formában (vagy szilikonban, ahogy én csináltam), esetleg kapszlival bélelt formában sütjük. Ezúttal majdnem teletölthetjük a formákat.

Kb. 200 fokra előmelegített sütőben, hozzávetőleg 20 percig sütjük. Rácsra tesszük kihűlni, de mielőtt egészen kihűlne rákenjük a mázat, amelyet a tojásfehérjében, porcukorból és citromléből kevertünk.

Ezzel készen is van ez a kellemes kis édesség.

tabs-top
More in Életmód
Figyeljük a testünk jelzéseit! – 8 dolog, amit mindig komolyan kell venni

termalfurdo.hu Gyakran fordul elő, hogy testünk árulkodó üzeneteket küld számunkra, hogy valami nem stimmel a szervezetünkben. Lehet, hogy csak valamilyen...

Close