Nyugdíjas Ősz az Állatkertben

Számos kedvezménnyel és sok látnivalóval várják a szépkorúakat a Budapesti Állatkertben. A szokásosnál is nagyobb kedvezményekkel kedveskednek a szépkorúaknak, akiket a kert területén további kedvezmények is várnak. Már október elsején elkezdődött, és egészen november 30-ig tart a címben jelzett Nyugdíjas Ősz a Fővárosi Állat-és Növénykertben.

A két hónapon át tartó időszakban a 65 éven felüliek (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül), illetve a nyugdíjas igazolással rendelkezők (életkortól függetlenül) a szokásos
kedvezményes szenior jegynél is kedvezőbb áron, 1500 forintért válthatnak jegyet az Állatkertbe. Emellett a kert területén több vendéglátóhely is kedvezményeket kínál a szépkorúaknak. A tapasztalatok szerint a nyugdíjasok ilyenkor nemcsak családtagjaikkal, unokáikkal szokták felkeresni az Állatkertet, hanem nagy számban érkeznek nyugdíjasokból álló baráti társaságok, illetve nyugdíjasklubok és más közösségek csoportjai is.

Látnivalóból sincs hiány, hiszen a hazai állatkertek közül a legtöbb állatfaj itt látható. A közönség első számú kedvence természetesen Samu, a kiselefánt, de a nemrégiben bemutatkozott lajhárkölyökre is sokan kíváncsiak. Október hónapban még tartanak az úgynevezett „Légy ott!” programok is – napi huszonöt látványetetéssel, állattréninggel, bemutatóval és egyéb érdekességgel.

Háttér információként megjegyezzük, hogy a Nyugdíjas Ősz két hónapon át tartó kedvezményes időszakát 2008 óta minden évben meghirdeti az Állatkert vezetése. Előtte pedig 2007-ben „Nyugdíjas Hónapot”, míg a megelőző években pedig a „Nyugdíjas Hetet” tartottak az őszi szezonban.

tabs-top
More in Életmód
Boros élménynap Sopronban

Október első dekádjában nagy érdeklődés mellett zajlott hazai és nemzetközi résztvevőkkel a Kékfrankos Hangjai Borászati és Gasztronómiai Élménynap, ráadásul  hazánk...

Close