Advent és Mikulás az Állatkertben

Az adventi időszakban nap mint nap a kert újabb és újabb érdekes lakóival ismerkedhet meg a nagyközönség az állatkerti adventi kalendárium közönségprogramjain. Ezeket az Állatkert honlapján és közösségi média felületein még aznap közzé is teszik kisfilm vagy képes beszámoló formájában.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az év minden napján, így az adventi időszakban is nyitva áll a nagyközönség előtt. Látnivalóból sincs hiány, hiszen a hazai állatkertek közül Budapesten látható a legtöbb féle állat, s az elmúlt időszakban számos fajnál szaporulat is volt. A legnépszerűbb lakó továbbra is Samu, az április végén született kiselefánt, a legújabb jövevénynek pedig Arya és Amir, a két perzsa leopárd kölyök számít, akik anyjukkal, Banuval együtt egyre több időt töltenek a kifutóban, ahol a látogatók is megcsodálhatják őket.

Természetesen nem minden állat kedveli a télies időjárást, de a melegigényes fajokat a fűtött beltéri bemutatóhelyeken minden további nélkül meg lehet nézni, s sok olyan állat is akad, amelyik kifejezetten télálló. Nemcsak a jegesmedve vagy a hóbagoly tartozik közéjük, hanem például a Belső-Ázsiában őshonos kétpúpú tevék, a szibériai tigrisek, és az épp kölyköket nevelő perzsa leopárdok is.

Ezekben a hetekben az Állatkert különleges adventi kalendáriummal kedveskedik a nagyközönségnek. Ennek lényege, hogy november 28-a, azaz advent első vasárnapja óta minden nap más-más közönségprogramot kínálnak a látogatóknak, sőt, ezek a programok kisfilm vagy képes beszámoló formájában még aznap fel is kerülnek az Állatkert honlapjára és közösségi média felületeire.

Vasárnap Bimbó, az állatkerti Majorságban látható magyartarka tehén mutatkozott be gondozója segítségével, hétfőn a zsiráfok, kedden pedig Balu, a barnamedve etetése volt a kiemelt program, szerdán marabu látványetetést tartottak, csütörtökön pedig a Wendy nevű vombatkölyköt ismerhették meg az érdeklődők. A program az elkövetkező napokban, hetekben tovább folytatódik, többek között a jácintkék arákat, a pingvineket, a keákat, a tatukat, a sörényes hangyászokat, lajhárokat, a tevéket, a rozsomákokat és természetesen a nemrég született leopárdokat is bemutatják majd az állatkerti adventi kalendáriumban.

Sz. Sz.

tabs-top
More in Életmód
Hintertux – a Zillertal völgy ékessége

A jelenlegi pandémia ugyan megnehezíti illetve körülményesebbé teszi az utazásainkat, ám akinek van az adott országba szóló érvényes vakcina igazolása,...

Close