Innovációval a sikeres jövőért

Július közepén került sor a Porsche Hungaria Innovációs és Továbbképző Centrum (ITC) alapkőletételére Budaörsön, amely komoly mérföldkőnek számító Oktatási Centrum, hiszen ezen létesítmény megalkotásával óriási előrelépést hajt végre a vállalat a gépjármű ágazatban az oktatás területén. Magyarországon és nemzetközi szinten is elsők között épül itt olyan járműakadémia, mint a szóban forgó létesítmény.

A létesítmény egyedülálló tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, szervizberendezés valamint alkatrész hozzáféréssel illetve online TV stúdióval állhat majd a műszaki tudás szolgálatába.

A Porsche Hungaria budaörsi telephelyén megvalósítandó, mintegy kétmilliárd forintos értékű beruházással óriási előrelépést hajt végre a multinacionális konszern a gépjármű ágazatban – leginkább az oktatás területén.

A közel húsz autószerelő állással ellátott tanműhely és újautó átadó központ feladata a márkaszerviz hálózatban dolgozó több, mint ezer szakember rendszeres továbbképzése. Terveik szerint évente több, mint kétezer oktatási napot biztosítanak a szerződéses autójavító hálózatuk számára. Ez a létesítmény a korábbi gyakorlatukat kiszélesítve teszi lehetővé a Porsche Hungária aktív részvételét az autóipari szakiskolai képzés támogatásában. Cégük sokadszor biztosít helyszínt, műhelyterületet, eszközöket, feladatokat és értékes díjakat is az országos szakiskolai versenyek résztvevői számára.

A magas minőségéről ismert Porsche magyarországi képviselete hazánk legnagyobb autóimportőre. Németh Balázs ügyvezető igazgató kiemelte, hogy az innováció, az újító technológiák használata jelenleg prioritás a konszernnél, hiszen minden jövőbe mutató fejlesztés hozzájárulhat a Volkswagen Csoport ambiciózus vállalásához: nevezetesen, hogy 2030-ra járműértékesítésének ötven százalékát tegyék ki az elektromos járművek.

Sz. A.

tabs-top
More in Egyéb
Rogozin, a Kreml “mágusa”

A nagyhatalmak politikusai és stratégái - bármennyire is igyekeztek titkolni – gyakorta próbálkoztak azzal, hogy feszegessék a tudomány határait, s...

Close