A HUNGEXPO első féléve

Csaknem 400 ezren látogattak ki a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba az év első hat hónapjában. Több kiállítás látogatószáma rekordot döntött. A partnerek elégedettségét jelzi, hogy már a 2024-es rendezvénynaptárban sem találni túl sok üres időpontot – kaptuk az alábbi közleményt Kövesdi Péter kommunikációs tanácsadótól.  

Minden idők legnagyobb AGROmashEXPO-jával indult a 2023-as kiállítási év: a 7 pavilonban csaknem 44 ezren voltak kíváncsiak a több mint 300 kiállító termékeire, újdonságaira. A magyar cégek mellett 12 ország, köztük Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Német-ország, Olaszország és az Egyesült Államok kiállítói vettek részt a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásainak legjelentősebb hazai fórumán, januárban. 

Az egy évvel korábbinál lényegesen több – 38 ezer – látogató és 200 kiállító volt jelen februárban a 29. FeHoVa kiállításon. A régió vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója azt mutatta, hogy a horgász- és vadásztársadalom élete is visszatért a rendes kerékvágásba a két évig tartó világjárvány után. A kiállításon egyébként számos ország képviseltette magát, köztük Ausztria, Belgium, Csehország, Dél-Afrika, Lengyelország, Namíbia, Olaszország, Pakisztán és Szlovákia.  

A tavalyinál szintén lényegesen többen érkeztek a 45. Utazás Kiállításra és Karaván Szalonra, valamint a vele egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-ra. Óriási sikert arattak az idei díszvendégek. Rengetegen voltak kíváncsiak Madagaszkár turisz-tikai kínálatára, és sokakat győzött meg a hazai kerékpáros turizmus előnyeiről a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén, és folyamatos volt az érdeklődés a Liget Budapest Projekt standján. Mind a külföldi, mind a belföldi díszvendég jelezte: a következő Utazás Kiállításon is részt kíván venni. Biztosan folytatódni fog az E-bike Test&Show program, azaz az óriás tesztpálya az ingyen kipróbálható elektromos kerékpárokkal.  

Sikerrel zárt a márciusi Construma és a vele egy időben rendezett HUNGARO-
THERM épületgépészeti szakkiállítás és az OTTHONDesign kiállítás.  Az idén 41. alkalommal megrendezett esemény ismét bizonyította, hogy idehaza ez a legnépszerűbb otthonteremtési kiállítási csokor. A kiállítás öt napja alatt több mint 30 ezren látogattak ki a Hungexpora, ahová Magyarországon kívül 21 országból (köztük Dél-Koreából, Csehországból, Lengyelországból, Törökország-ból, Olaszországból, Iránból és Szaúd Arábiából) csaknem 500 kiállító érkezett. A kiállítás iránti érdeklődés azt mutatta, hogy a gazdasági nehézségek ellenére sem csökkent jelentősen az építési és felújítási kedv; az erősödő szakmai részvétel pedig az iparág életképességét jelzi. 

A 2023-as év első felének utolsó kiállítása a 10. IPAR NAPJAI és vele egy időben rendezett 11. AUTOMOTIVE HUNGARY Kiállítás volt, áprilisban. Magyarország legnagyobb üzleti és szakmai találkozójának központi témái idén a zöld energia, az alternatív hajtások, az energiatárolás új formái, valamint az energiahatékonyság új megoldásai voltak18 ország 370 kiállítója mutatta be az ipar és a járműgyártás legújabb fejlesztéseit, trendjeit, a látogatói szám pedig elérte a 14 ezret.  

Sikerrel zártak a vendégrendezvények is: 2023. január 1. és május 31. között összesen 19 belföldi és 5 nemzetközi rendezvényt bonyolítottak le a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ megújult helyszínein. A vendégkiállításokra és konferenciákra hat hónap alatt összesen több mint 150 ezer látogató érkezett. 

Sikeresek és évek óta visszatérő hazai rendezvények: az Educatio kiállítás, a Mondocon, az AMTS, az Esküvő Kiállítás, a Szakma Sztár Fesztivál és az Autotech Future kiállítás.  

Az, hogy a Hungexpo a külföldi kiállítók és konferencia szervezők között is népszerű helyszín bizonyítja az eddig lebonyolított 5 nagy nemzetközi rendezvény (ebből 2 konferencia, kongresszus, 3 kiállítás). Júniusban az EFTTEX Európai horgászati szakvásár már harmadik alkalommal érkezett Budapestre.  

Nem sokkal a félév zárás után, július elején rendezték az év legnagyobb kongresszusát a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az EAN Európai Neurológiai Kongresszuson 116 országból csaknem 6 ezren vettek részt. Egy ekkora nemzetközi rendezvény a Főváros turizmusára, szállodák foglaltságára is meghatározó hatással van: ezúttal az ide látogató részvevők csaknem 20 ezer vendégéjszakát töltöttek Budapest szállodáiban. 

tabs-top
More in Egyéb
Ingyenes családbarát programok a Városligetben

Izgalmas családbarát programokkal, bővülő sportolási- és rekreációs kínálattal, és a megújuló Liget népszerű attrakcióit bemutató, vezetett épület- és parksétákkal várja...

Close