Afrika a fókuszban – interaktívan!

A HUNGEXPO jövő évi Utazás kiállításán (február 21-24 között Algéria a díszvendég) immáron 8. alkalommal mutatkozhat be a HTTC Afrika Expo és Vásár – tudtuk meg Szilasi Ildikó főszervezőtől és Szilágyi Balázs üzletfejlesztési tanácsadótól az októberi beharangozó sajtótájékoztatójukon.

Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), minden eddiginél interaktívabb és színvonalasabb szakmai illetve látogatói programokkal tarkított összejövetelt ígérnek a szervezők a rangos eseményre.

Az Afrika Expo említett bemutatóján Tihanyi Klára, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Stratégiai és Üzletfejlesztési igazgatója köszöntőjében kifejezte, hogy ismét az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként kap helyet az Afrika Expo. Sőt hangsúlyozta, hogy Algéria díszvendégségénél fogva Afrika ismét az Utazás Kiállítás középpontjában lesz. A 2019-es Utazás Kiállítás február 21-24. között várja a látogatókat, egy héttel korábban a megszokott dátumnál, így viszont a BOAT Show-val együtt szervezik meg a vásárt. A kiállítás belföldi díszvendége Kecskemét és Bács-Kiskun megye lesz, a kiállítás nyereményútjai között egy algériai és egy szenegáli utat is kisorsolnak a szerencséseknek. Az utóbbit az Utazz Afrikába Utazási Iroda jóvoltából. Kevésbé jellemző, hogy az Utazás Kiállítás látogatói a helyszínen foglalnak és fizetnek be utazásra, viszont úgy alakult át az utazási kiállítás, hogy egy fontos inspirálódási, tájékozódási pont lett az utazók mentális térképén. Azért jönnek, hogy új élményeket, ötleteket kapjanak, s ehhez nagyon jól illeszkedik az összes érzékszervre ható, zsigeri és színes Afrika expo is – fejezte ki véleményét Tihanyi Klára.

A 8. Afrika Expo névadó szponzorának, a HTCC-nek  (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) képviseletében Szilágyi Balázs Üzletfejlesztési Tanácsadó tolmácsolta a cég alapító-elnökének Balogh Sándornak pozitív döntését a 2019-es Afrika Expo támogatásáról. Egyre több üzletember és laikus kezd érdeklődni Afrika iránt, s ezt tapasztalják a HTCC munkatársai is. Az expo az egyik legjobb helyszín arra, hogy új érdeklődőkkel találkozzunk – összegezte Szilágyi Balázs, aki a jelenlévőkkel megosztotta azt a hírt is, miszerint idén két új afrikai irodával bővült a HTCC hálózata Afrikában (nevezetesen Gabonnal és Szenegállal).

Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, az Afrika Expo alapítója és főszervezője prezentációjában a megjelent afrikai diplomáciai képviseletek képviselőinek angolul is felvázolta a 2019-es expo újdonságait. Mint kifejtette, minden eddiginél fontosabb és egyben jobb alkalom a kiállítók számára a részvétel, hiszen Afrika is az Utazás Kiállítás fókuszában lesz, hiszen az eddigi legnagyobb és leginteraktívabb expo kerül megrendezésre. Az újkori nemzetközi társadalmi jelenségek fényében Afrikának pont most van szüksége a legtöbb pozitív megközelítésű bemutatásra, amelyre az expo is keretet ad.

Mint kiderült, az Afrika Expo kezdeményezés máig Közép-Kelet Európa egyetlen első, s ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A rendezvény sikere 2011 óta, immáron nyolc éve töretlen, ugyanis ez idáig 295.000 látogató volt kíváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre illetve kiállítóra. 

Szalay Attila

tabs-top
More in Aktuális, Utazás
Képek a börzén

…… korunk pontos története nem írható meg másképp, csak ha azoknak az eseményeknek a minuciózus invertáriumából indulunk ki, amelyek a...

Close