Bringaexpo – Önállóan is sikeresen

Az Utazás kiállítás társkiállítása – az Afrika Expo mellett – idén is a Bringaexpo volt, amelyet immár önállóan rendezett meg a HUNGEXPO Zrt. Az ország legnagyobb, idénynyitó kerékpáros kiállítása ezúttal is megtöltötte a 9000 négyzetméteres G pavilont.

Bebizonyosodott, hogy jó úton járnak a szervezők, amikor – szakítva a korábbi hagyományokkal – lehetővé tették a látogatóknak, hogy ne csak kipróbálhassák, hanem meg is vásárolhassák a kiállított kerékpárokat. A kiállítókkal való beszélgetés során kiderült, hogy többen éltek is a lehetőséggel és egy új bringával tértek haza a rendezvényről. Azok a cégek, akik kitartottak a Bringaexpo mellett, élvezték a látogatók rájuk koncentrálódó figyelmét és érdeklődését.

Bár a Hungexpo Zrt. és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség (MKKSZ) hónapokig folytatott eredménytelen tárgyalásai nyomán ezúttal a szokásosnál kevesebb gyártó hozta el termékeit, a legnagyobbak, mint a KTM, a HEAD, a Kenzel, a FOCUS, a Cervélo, az Univega, a Pegasus, a Brompton és az MBM ezúttal sem maradt távol, mint ahogy itt voltak az Ultimate, a Benelli, a ZTECH, a Riese und Müller, a Bulls, az Apache, a Giant és az ICE elektromos kerékpárjai is. A Hungexpo nem a múltba tekint, hanem a jövőre koncentrál, és biztos abban, hogy a következő években folyamatosan bővül majd a kiállítók száma.

A Bringaexpo egyik legsikeresebb programja, a tesztpálya volt, amely nagyobb és izgalmasabb volt a tavalyinál. A híddal, emelkedőkkel, több S-kanyarral és egy szlalom szakasszal tarkított körön, amely szinte az egész pavilonon körbefutott, kezdők és profik egyaránt kipróbálhatták a legújabb gépeket. A TomTom interaktív kerékpáros tesztpályán a kerekesek okosórák segítségével mérhették gyorsaságukat, és videóra vehették próbaköreiket.

Idén is elkápráztatták a látogatókat a Gravity Academy MTB, BMX és monocikli bajnokai. Nagy „Gizmo” Attila többszörös magyar bajnok és barátai részvételével a leglátványosabb levegőtrükköket mutatták be a riderek. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akik valódi KRESZ pályán tanulhatták a szabályos kerékpáros közlekedés alapjait.

További információk a http://hungexpo.hu és a http://bringaexpo.hungexpo.hu/ weboldalon.

tabs-top
More in Aktuális
Arany János és az MTA

Kétszáz éve, 1817. március 2-án született Arany János. A magyar irodalom egyik legnagyobb alakját szoros kötelék fűzte a Magyar Tudományos...

Close