A DOKK Ura és Úrnője…

Hagyományteremtő rendezvényen találkozott augusztusban az ökölvívás múltja, jelene és jövője Budapesten, a Rákóczi híd lábánál lévő Valyo kikötőben. Magazinunk munkatársának gratulálunk a rangos cím elnyeréséhez!

A szervezők, nevezetesen a “hobbiboxos” Vonák Jani bácsi, a Seres Attila által vezetett Vecsés Boxklub (amely az ország legmagasabb szinten jegyzett női egyesülete) valamint a Tilos Rádió csapata, fantasztikus szervező munkával rengeteg embert varázsoltak a helyszínre. S persze a gyönyörű időjárás is nagyban segítette a jó bunyóra érkező vendégsereget.

A meghívott vendégek közül már a kezdéskor jelen volt sok régi és közelmúltbeli bajnok, így többek között a sportág szövetségének szakfelügyelője, München bajnoka és a 101. magyar olimpiai bajnoki cím szerzője, Gedó György. Hamarosan megérkezett a MÖSZ elnöke, 1997 középsúlyú világbajnoka, a Sydney olimpiai bronzérmese, a sokszoros profi világbajnok Erdei Madár Zsolt is, aki nagy érdeklődéssel figyelte a versenyben részt vevő 12 pár küzdelmét. A legkisebb “manók” még csak 3×1 percet küzdöttek, a nagyobbak pedig már 3×1,5 percet. Sport szeretetük és küzdeni tudásuk szép jövőt sejtet.

A zene és a közönség hangereje is a tetőfokára hágott, amikor a záró kör résztvevőit jelentette be a helyi szpíker. Pestiesen szólva a mérkőzésvezető sem volt akárki. A rangos bírói bizottság 2001-óta népszerű elnöke, Ajtay L. Péter állt a ringbe a 69 kg-os hölgyek, Fördös Krisztina-Kozma Betti találkozóján, amelyen a győzelmet a magyar bajnok – egyébiránt ócsai lány – érdemelte ki. A nap fő mérkőzését a hölgyeknél (64 kg-ban) a mindössze tíz hónapja bokszoló Kiss Sydney Olimpia, Vona János tanítványa vívta Kovács Aletta Valéria /SPA/ ellen.

A piros sarokból induló, remélhetőleg óriási jövő előtt álló Olimpia,- aki akkor született, amikor Madár világbajnok lett-, nagy ütőerejének és jó taktikájának köszönhetően a 3×3 perc végén nagy tapsot és közönségsikert aratva vehette át a győztesnek járó Dokk szobrot és aranyérmet, így ő lett a Dokk úrnője is. A “Dokk ura” övet az 57 kg-ban mérkőző vecsési Mátyás Krisztián-Burján Ármin mérkőzés győztese vehette át.

Domokos Gábor

tabs-top
More in Sport
A kick-boxosok VB-re készülnek!

Jesolóban hamarosan (szeptember 15. és 23. között) utánpótlás kick-box világbajnokság lesz. A sportág történetében először a tavalyi budapesti felnőtt vb-n...

Close