XV. Busho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

Az Olasz Kultúrintézet idén is csatlakozik a Busho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programjához augusztus 28. és 30. között. A rendezvény célja a kezdetektől, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson fiatal filmes alkotók számára, valamint, hogy a Közép-Kelet Európai audiovizuális szektort fejlessze, új európai értéket létrehozván.

Az idei programkínálat:

Aug. 28.: A Figari Filmfesztivál rövidfilmjeinek vetítése

A tavalyi BuSho fesztivál zsűrijében vett részt Matteo Pianezzi, a szárd Figari Filmfesztivál igazgatója, aki idén Budapestre hozza az olasz fesztivál legjobb rövidfilmjeit.

Aug. 29.: Portugál képeslapok

A budapesti Camões Intézet együttműködésével a Portói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb alkotásai is képernyőre kerülnek a Busho Rövidfilm Fesztiválon. A válogatás olyan portugál filmeket mutat be, amelyek az életről szólnak, a szerelem hatalmát vagy épp a felnőtté válást illusztrálják gyönyörű mozgó képeslapokban.

Aug. 30.: Olasz filmnap

Az Olasz Külügyminisztérium, az Olasz Nemzeti Rövidfilm Központtal együttműködésben tíz rövidfilmet tesz elérhetővé a teljes 2019-es évre nagykövetségek, konzulátusok és olasz kulturális intézetek számára az egész világon. A filmek az utóbbi évek legjelentősebb alkotásai közül lettek kiválasztva, ez a válogatás egy kiváló metszete a kortárs, olasz rövidfilmgyártásnak, vígjátéktól a drámán keresztül a dokumentumfilmig.

D.G.

tabs-top
More in Kultúra
Budapesti Klasszikus Film Maraton

A Magyar Nemzeti Filmalap által szervezett 3. Budapesti Klasszikus Film Maraton meghívására Budapestre érkezik Pierre Richard, Michael Nyman, Udo Kier,...

Close