KALAND AZ ESŐERDŐBEN


Ez évben november 27.-ig tart a címben jelzett kiállítás a Vajdahunyadvárban. A látogatók itt megismerkedhetnek több kontinens esőerdőinek különleges állataival, titokzatos növényeivel és lebilincselő jelenségeivel, miközben egyúttal izgalmas kincskereső kaland részesei is lehetnek az érdeklődők.Ahogy a dzsungel mélyéről kavargó pára ködbe vonja a zöldellő partokat, álomszerűnek tűnik a táj. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új kiállítás a trópusi esőerdők rejtélyes világába kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat. A résztvevők a múzeum termeiben lépésről-lépésre kerülnek közelebb a titokhoz, s játékos fejtörőkkel illetve rejtvényekkel tehetik próbára tudásukat és szemfülességüket. A képzeletbeli esőerdő kanyargó ösvényeit kutatva léghajókkal emelkedhetnek a magasba, hogy egy letűnt birodalom elveszett aranykincsének eredjenek a nyomába.

A kincs nyomát követve a dzsungel számtalan különös lakójával megismerkedhetnek a résztvevők: találkozhatnak az Alkonyati Vadásszal, a Hangerőbajnokkal, a Páncélossal és a Világítóval. Ha a kalandos út végén sikerül megtalálni a kincset, a jutalom sem marad el!

A Kaland az esőerdőben című kincskereső játék és kiállítás 2022. szeptember 17-től november 27-ig látogatható. A 700 négyzetméteren elterülő, izgalmas kiállítás rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat. A belépőjeggyel egyúttal a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető. A kiállítás az F Exhibition szervezésében valósul meg. A hét év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot. A kiállítás és kalandjáték bejárása nagyjából egy órát vesz igénybe.

Sz.A.

tabs-top
More in Környezetvédelem
Merre tart a civilizációnk? (II. rész)

„Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik” - vallja Gelencsér András vegyész-légkörkutató, a Pannon...

Close