Vizes gála a Duna Arénában

Hamarosan (november 25-én) a tavalyi évhez hasonlóan ismét összegyűlnek a vízi sportok hazai klasszisai, hogy egy lehengerlő show műsor keretében csillogtassák meg tudásuk legjavát. A Vizes gálának ezúttal a rangos világversenyek helyszíneként szolgáló Duna Aréna ad otthont. Az idei rendezvényen a sportbarátok több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok produkcióját láthatják.

Lapzártánkor véglegesedik a Vizes gálán szereplő sztársportolók hosszú névsora – az viszont már biztos, hogy a legnagyobbak ott lesznek az Aréna medencéjében. Sok más nagyágyú mellett találkozhat a közönség Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval, Kozák Danuta ötszörös és Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszóval, Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázóval, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókkal, illetve Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszóval. A műsorszámok között csillagszóróúszás, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató, SUP bemutató, kajakpóló-mérkőzés, sárkányhajó-bemutató és vízilabdameccs is szerepel, illetve fellépnek a világhírű Rippel fivérek.

A Vizes gálán ezúttal nem csak a sztárok vehetik birtokba a medencét: a show-műsor előtt egy úszóversenyre is sor kerül, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A távok teljesítésével Ötpróba-pontok szerezhetők, amely az ország egyik legnagyobb, mintegy húszezer tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók a rendszeres sportolás jutalmaként pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.

Az úszóversenyre nevezők részt vehetnek egy ingyenes kardiológiai szűrésen is, melyet dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végez el. A Vizesgála szervezői ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a rendszeres sportorvosi vizsgálatok jelentőségére. Hogy ez mennyire fontos téma, azt éppen Dr. Merkely Béla bizonyította be néhány évvel ezelőtt, amikor Szivós Márton világbajnok vízilabdázó életét sikerült megmentenie egy gyors beavatkozással. Neki köszönhetően Szivós az idei Vizesgálára már makkegészségesen érkezik.

Sz. A.

tabs-top
More in Sport
Világrekord a 23. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Szeptember 14–15-én immár 23. alkalommal kerül sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amely alkalmanként átlagosan több mint 20 000 embert vonz. Idén...

Close