Világsztárok a júniusi fesztiválon!

Ez évben immáron 20. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb motoros és zenei fesztiválját Open Road néven. A szervezői csapat már most gőzerővel dolgozik, hogy a jubileumhoz méltó színvonalas programot és élménycsomagot állítson össze. Ezúttal Rock ikonok találkozóhelyévé avanzsál Alsóőrs (Június 5–9 között).

Ugyanis ide érkezik a korszak egyik legmeghatározóbb himnuszát jegyző Europe, akik most egy színpadon állhatnak majd fel a Deep Purple egykori énekesével, a legendás Glenn Hughes-zal.

Joey Tempest és John Norum kisebb-nagyobb kihagyásokkal ugyan, de negyven éve zenél már együtt. Ez idő alatt világszerte ismertté váltak a Europe zenekar élén. Ők jegyzik a 80-as évek egyik legismertebb, máig népszerű rock himnuszát, a The Final Countdown-t is, amely annak idején egyszerre 25 országban vezette a slágerlistákat. A zenészek elmondása alapján már a dal elkészítésénél érezték, hogy valami különleges születik, akárcsak legújabb albumuk, a 2017-es Walk on Earth címadó dala esetében. Ám hogy valóban felérhet-e ez a szerzemény a legnagyobb slágerhez, az csak a rajongókon múlik. Egy biztos: a Europe 2015-ben már megrengette a vasparipákat a Balaton partján, a jubileumi fesztiválra azonban még nagyobb bulival és új dalokkal is készülnek.

A Europe két alapítóját a 70-es években népszerű zenekarok inspirálták, akinek koncertjeire együtt jártak még tiniként. Ilyen volt Thin Lizzy, az UFO, a Led Zeppelin és a Deep Purple is. Izgalmas tény, hogy épp ez utóbbi zenekar egykori nagyágyújával lépnek most ugyanarra a színpadra. Glenn Hughes egy igazi legenda, akit gyakran emlegetnek a Rock hangjaként. Ugyanis az 1968-as debütálása óta a nemzetközi rockvilág meghatározó alakjává vált. Karrierje a Trapeze-zel indult, de az igazi robbanást a Deep Purple hozta, amelyet számos egyéb zenei projekt, szólóalbumok és közreműködések követtek, többek között a Black Sabbath-al is. Hughes 2019-es világ-körüli turnéja során ejti majd útba hazánkat és a klasszikus Purple életérzést szállítja nekünk. Nem stúdióverziókkal készül, sokkal inkább a 70-es évek közepét, az akkori Purple slágereket és hamisítatlan rock’n’roll hangulatot ígér a színpadra – méghozzá Alsóörsön az Open Road Festen!!!

Szalay Attila

tabs-top
More in Kultúra
Sasszé a fogorvosi szék és a táncparkett között?

Interjú egy versenytáncos fogorvos házaspárral Az „E” osztályos táncosok számára megrendezett országos bajnokság 2018-ban is sok nézőt vonzott. A táncparketten...

Close