Új teniszcentrum Zuglóban!

A tenisz sport a fővárosban is egyre népszerűbb, nem csak a hivatásos versenyzők között, hanem az amatőrök sorában is. Ezért örvendetes hír a BVSC háza tájáról (ahol már az ötvenes években aktív utánpótlás munka zajlott a szakosztályukban), hogy 2021 februárjában megnyílt az új tenisz komplexum a Szőnyi úton. Az alábbi információkat a teniszezők körében népszerű Nagy Mariann üzletvezetőtől kaptuk.

Amúltról csak annyit, hogy a Tatai úton található sportközpontban (kinti salakos pályák és műanyag borításúak a fedett csarnokban) elsősorban az utánpótlás nevelésben volt érdekelt Hopp Béla vezetésével.

A Tatai-3 néven ismert komplexum 2019 ben ugyan megszűnt, ám jelenleg az infrastrukturális fejlesztéseken van a hangsúly. Így a Szőnyi úton négy pályás könnyű szerkezetes sátor és három nyitott kialakítása készült el a közelmúltban. Egyébiránt a Tatai út 79.szám alatt szintén ugyanakkora kapacitásúvá bővül a fedett, viszont dupla terjedelmű lesz a nyitott pálya kialakítása – egy lelátó versenyközponttal kiegészülve.

Ami a jövőt illeti: a főváros egyik legrangosabb sport közösségében mintegy négyszáz négyzetméteres Fitness teremmel kialakított úgynevezett Klubház készül el 2021 nyaráig A csarnok teljes körű felújítása fog megtörténni három kemény borítású pályával, ahol újraindíthatják az utánpótlás képzést a szabadidős verseny központban.

Talán érdemes megemlíteni, hogy gyakorlatilag a következő leendő tőrzsvendégek (alfabetikus sorrendben): Kormos Dénes, Kertész József , Staud Gábor és Szalay Attila sport történelmet írtak azzal, hogy ők voltak az első fecskék egy kétórás páros meccsen.

Szalay Attila

tabs-top
More in Sport
Egy zord sízés rövid története!

A közelmúltban (február 11.-én) a szezon leghidegebb napján hívtam fel Budapestről az Intersport Síaréna műszaki igazgatóját, az időjárás viszontagságai után...

Close