Új SPORTCENTRUM SZABOLCSBAN

Kisvárda szomszédságában található hazánk talán legújabb sportcentruma, s azon belül a Tenisz Akadémia komplexuma – jelesül Szabolcsveresmart (300 km-re Budapesttől) természetvédelmi régiójában illetve külterületén. A Rétközi tó partján itt tulajdonképpen télen-nyáron minőségi univerzális pályákkal várják a sportolni vágyókat. Az üzemeltetők illetve az intézmény igazgatója Rabb Éva – akit egy nemzetközi megmérettetés  kapcsán versenyigazgatóként ismerhettünk meg – nagy vendégszeretettel és családias hangulatban fogadta a vendégeket, ezáltal biztosítva a három napos összejövetel feledhetetlen élményét.

Bevezetőül felsoroljuk a kínálatot, a mintegy négyszáz hektáros természetvédelmi terület kapcsán: összesen 12 teniszpálya áll az érdeklődők rendelkezésére, ebből hét hagyományosan salak, négy fedett Acryl bevonattal és egy úgynevezett pro-clay  technológiával készült, valamint egy multifunkcionális gumipálya. Ez utóbbi alkalmas lábtenisz, kézilabda és kispályás futballmérkőzésekre.

Egyébiránt a teniszoktatást nem csak csoportos formában szervezik meg az Akadémia berkeiben, hanem akár egyénileg is. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, ráadásul angol nyelven is!

Nos, az alábbi kis tudósításunk március idusán született meg a magyar Szenior  Tenisz Szövetség (SZTSZ) egyik nemzetközi teniszversenyén (MT-100 rangsorú kategóriában) – méghozzá HNTA Kupa néven meghirdetve azt. Sajnos kis átfedés miatt ezen időpontban zajlott egy nagyobb esemény is Törökországban, nevezetesen egy korosztályos VB Antalyában. Így hazánk legjobbjaiból azért néhányan hiányoztak – ami ettől függetlenül természetesen nem csökkentette az említett három napos küzdelmek valós értékét.

Informálisként a lényegre fókuszálva: érdemes felkeresni a Rétközi-tó partján elhelyezkedő Határok Nélkül Teniszakadémiát, ahol a szinte érintetlen természet adta lehetőségekkel ötvözött centrum várja a sport híveit, melyeket gazdag növény és állatvilág színesít. E helyütt  természetesen nem csak a tenisz szerelmesei találják meg a számításaikat, a minden igényt kielégítő komplexum számos élsport művelőnek nyújt lehetőséget a színvonalasabb minőségi sportolásra. Konkrétabban: kézilabda, kosárlabda, tollaslabda, röplabda, strandröplabda, kajak-kenu, sakk, valamint edzőterem és futópálya áll rendelkezésre az erőnléti edzések elvégzéséhez. Tehát bármilyen sportágról lévén szó, e helyen gyakorlatilag minden adott a sikeres edzőtáborozáshoz.

A versenyre várakozva…

„Ezen Akadémia alkalmas különböző edzőtáborok megtartásához, ahol a szupermodern/kiváló létesítmények nemcsak az amatőr és profi sportesemények zökkenőmentes lebonyolítását teszik lehetővé, hanem ideális helyszínt biztosítanak csapatépítő tréningekhez – egyéb sportnapokhoz is.” – hangsúlyozta Dr.Seszták Miklós hajdani miniszter a rendezvény megnyitóján, egyfajta üzenetként.

Dr.Szabó Ferenc a familia gyűrűjében, a szerző mellett Erdei Csaba versenybíró

Kétségtelen, hogy a mozgás mellett a sportolók pihenése és regenerálódása is kulcsfontosságú a maximális teljesítmény érdekében, ezért beltéri medence, szauna és jakuzzi áll rendelkezésre a látogatók számára. A csapat kalandvágyóbb tagjai számára is biztosítják az élményeket és az izgalmakat, hiszen a Rétközi-tó adta természeti adottságainak hála, lehetőséget nyújtanak kerékpártúrák szervezésére a tó körül, valamint csoportos hajókirándulásokra a festői vizeken. S ha lúd, legyen kövér:  mindezen felül a horgászat barátainak is helyt adnak, hiszen ez a lehetőség önmagában is hírértékű a hobbi avagy sportág többszázezres táborának.

A megnyitón Dr.Seszták Miklós ex miniszter (bal oldalon)

Magáról a verseny részleteivel ezúttal nem kívánjuk Olvasóinkat untatni, viszont tiszteletből illik megemlíteni/nevesíteni a triumvirátus másik két szereplőjét: Erdei Csaba szövetségi elnök és Beöthy Bernadett nemzetközi versenybíró fáradhatatlanul – ugyan nagy rutinnal és tapasztalatokkal a hátuk mögött – állták a sarat (ahogy mondani szokás) a márciusi hosszú hétvégén…

Szalay Attila

tabs-top
More in Sport
Nosztalgia a retros korszakunkban

Nosztalgiázása közben rátalált Lukács László az 1981-ben Eplényben készült felvételére, amely egy Bakony kupa néven megrendezett alpesi síversenyen készült, s...

Close