TENISZ NÉLKÜL LEHET ÉLNI, DE NEM ÉRDEMES

A páros tenisz versenyek fellegvára Nagykanizsa.
Közel egy évtizede hiánypótló sorozat indult el a nagykanizsai amatőr teniszélet felrázására Baranyás Zoltán sportszervező jóvoltából, akinek ezúttal már a 110. verseny fűződik a nevéhez a címnél jelzett szlogénnel. Természetesen itt is azért csapat munkáról van szó, de szerencsére adott a tucatnyi lelkes támogató – az amúgy jövőre 40. esztendejében járó itteni pezsgő sportág népszerűsítésében. Beszámolókban egy kimondottan nívós és sikeres nyílt páros versenyről tájékoztatjuk az érdeklődőket, az országos és példaértékű mozgalom amúgy nagyobb figyelmet érdemlő életéről.

A történet elég messzire vezethető vissza, hiszen az első pályákat itt még a 30-as években építették, amelyeket télen korcsolyázásra használtak. Később (a második világháború idején) többek áldozatos munkájának köszönhetően illetve kiemelten Dominik Sándor közreműködésével hat pálya az országban második helyszínként villanyvilágítást is kapott. Egyébiránt a mintegy fél százezres városban jelenleg már tizenhét pálya található, három klub fenntartásával. A nyolcvanadik évében járó imént megszólított kortalan személy tetten érhető aktivitása kapcsán megemlíthetjük, hogy 1958-ban ifjúsági magyar bajnoki címet is szerzett városának. Sőt, a rendszerváltást követően felnőtt bajnoki címet is szereztek mások a kanizsaiaknak Füle Mátyás és Zsolt képviseletével. Ráadásul számos kiváló edző és oktató szerettette meg e remek sportágat a fiatalokkal, akik továbbá a hazai utánpótlás nevelésben is jeleskedhettek! A felvezetőben szereplő hősünk informálása szerint jelenleg több mint száz bérletest tartanak nyilván, s mellette ennek csaknem fele annyi alkalmankénti teniszezőt jegyezhetnek a Kanizsa Tenisz Klubban (1992-ben alakult, s jövőre lesz 30 éves)!

A lényegre törekedve röviden: a Kanizsa Tenisz Klub szeptember második dekádjában rendezte meg először úgy a teniszversenyét, hogy immáron a Magyar Tenisz Szövetség tagja.
A mintegy félszáz indulóból (12 városból) 31 fő az ország különböző részeiről érkezett, ahol ilyen létszámú és erős felhozatalú verseny eddig még nem volt Nagykanizsán!

A verseny két napon keresztül zajlott (összesen egy híján hetven mérkőzés volt), amit csak úgy tudtak megoldani a profi szervezők, hogy 16 mérkőzést az Energia Szabadidősport Klub pályáin kellett lebonyolítaniuk. Versenyük megnyitóját többek között megtisztelte jelenlétével Balogh László polgármester is, aki beszédében hangsúlyozta: a tenisz a városban a második legnagyobb tömeget vonzó sportág a labdarúgás után, ezért lehetőségei szerint mindenben támogatni fogja a jövőre 40. évét ünnepelhető ebbéli törekvéseket.


Az idei PLAPPA FASHION teniszversenyen 3 kategóriában (nyílt párosban hatvan éves korig, 60 pluszos és vegyes párosban) lehetett indulni. Kellemes teniszidőben, átlag feletti tudással rendelkező és sportszerű indulók, kimondottan színvonalas mérkőzéseket vívtak a bő ötvenezer lélekszámú kellemes városban. Külön köszöntötték az itteni teniszversenyek félszáz híján 3 ezredik – amúgy első zsurnaliszta – indulóját Dr.Szalay Attila és a szabadtéri versenyek 900. indulóját Wetzel Zoltán személyében.


S ami még említést érdemel a profi szervezést illetően: a verseny ideje alatt a HEAD teniszütők kipróbálása, valamint kedvezményes vásárlási lehetőség a cég teljes készletéből adott volt. A támogatóknak köszönhetően pedig a Kőnig Hotelben a szombat esti záró program vacsorája
(Zalai dödölle, marha pörkölt, vegyes savanyúság+ korlátlan ásványvíz, sör, bor, pálinka) a zenés retró partyval emlékezetessé tette a részvételünket…

Szalay AttilaEredmények:

Nyílt verseny (60 alattiak):

1.Turczer László-Nagy Csaba/Budapest-Energia Szabadidősport Klub/
2.Theisz József-Walter Péter/Pécs-Energia/
3.Kelemen Tamás-Papp Jenő/Kaposvár-Pécs/
Dr.Rosta László-Tóth Benett/Újudvar-Energia/

Hatvan felettiek:

1.Mészáros László-Csalló János/Helikon TC-Kanizsa TC/
2.Horváth Zoltán-Orvos Tamás/Röpte TC-Kanizsa TC/
3.Horváth Zoltán András-Dr.Csordás Endre/Kaposvár/
Hajdú Győző-Szabados István/Zalaegerszeg/

Vegyes páros:

1.Turczer László-Dr. Filadelfi Szilvia/Budapest/
2.Nagy Csaba-Benedek Réka/Energia-Budapest/
3.Walter Péter-Tarné Oláh Renáta/Energia-Zalaszentgrót/
Tar Dávid-Mádé Beáta/Zalaszentgrót-Kanizsa TC/

Vigaszág:

1.Papp Tamás-Wetzel Zoltán/Kanizsa TC-Budapest/
2.Varga Béla-Sallay Zsolt/ Székesfehérvár-Kincsesbánya/
3.Dr.Szalay Attila-Dr.Váradi Iván/ Budapest/

tabs-top
More in Sport
Boróka újabb rekorder lett

Olvasóink remélhetőleg kíváncsian várják az alábbi informálist: Fehér Boróka, a Balatoni Yacht Club 1912 versenyzője a héten lezajlott Optimist vitorlás...

Close