Tapolcai Örömtánc találkozó

Nemrég az ország számos településéről kelt útra Tapolca irányába több tucat nyugdíjas/szenior úgynevezett örömtánc találkozóra. Ezzel a kis információval csupán jelezni szeretnénk: a „szépkorúaknak”is az aktív pihenés a jövő útja!


A körülményekről a lényegre törekedve: a pár napos elszállásolás az elegáns Pelion Hotelben zajlott félpanziós ellátással, wellness kínálattal, tágas táncteremmel – méghozzá akciós áron.
Az egyre növekvő részvételi arány a főszervező Radvánszki Edit személyének köszönhető, aki évekig idősotthonban dolgozott, így tapasztalataival ismeri a korosztály testi lelki problémáinak kezelhetőségét. Miután elvégezte a szenior örömtánc tanfolyamot – referense Csírmaz Szilvia példájára roadshowval járta az országot a speciális mozgás népszerűsítése érdekében – öbb száz résztvevőt megmozgatva.
Ezeken az eseményeken szerzett élmények hatására, egyre többen végezték el az oktatói tanfolyamot, honosították meg településeiken a rendszeres táncórákat, sőt akár foglalkozásszerűen több helységben is vállalnak tanítást.
Ezekből a résztvevőkből állt össze a tapolcai csapat más – más indíttatásból. Voltak, akik búbánat felejtőnek szánták. Akadtak olyanok is, akik mozgás repertoárjuk frissítése érdekében jelentek meg. Mindenki megtalálta a számítását a reggeli testébresztő tornán való felfrissülésben, a wellness szolgáltatásokban, a napi háromszor két órai táncórákban – továbbá Tapolca nevezetességeinek megismerésében, a sümegi élményszerző kirándulásban.
A mozgás, a zene, a közösség, olyan lelki „infúziós kezeléssel ér fel” ami nemcsak a résztvevők életminőségének javulását jelentheti, hanem a család (a gyerekek és az unokák) számára is példamutató – követendő hatással bír. Magyarán:így váljanak szeretteik segítőjévé, nem pedig eltartottjaivá, s továbblépve a társadalom számára is egészségesebb állampolgárként…
Kiss Erzsébet

tabs-top
More in Életmód
A PARASZTÉLET MARGÓJÁRA

"Fiam, te azt mondod nekem, hogy csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat. Mondjuk például a tudósok és művészek?...

Close