Születésnapi gondolatok…

Minden ember életében a születésnapok tíz évenkénti (kerek) évfordulói kissé fontosabbak a köztes dátumokénál, így voltam ezzel én is február 25.-én, amikor ihletet kaptam egyes megemlékezések összegzésére. Télen születve – érthetően nagy sí barátként – a legkedveltebb hobbim jelentősen befolyásolt a kiválasztásban. Ráadásul még tart a nagyüzem az országunk legnagyobb síkomplexumában, ahol márciusban – nagy valószínűséggel – 51. alkalommal zárhatom a szezonban eltöltött csúszásaim napját.

Természetesen mindnyájan tucatjával kapjuk ezen alkalmakkor szeretteink, barátaink és ismerőseink gratulációit illetve a jókívánságokat. Ám ezúttal – rendhagyó módon – ezen kerek évforduló pozitívumait Édesapám tiszteletére szeretném transzformálni. Egyszerűen azért, mert ez egyik közelmúltbéli álmom kapcsán arra a következtetésre jutottam, hogy Őt nem illik megelőznöm az évek számában sem: ugyanis sokkal többet érdemelt volna meg emberi értékeit/tulajdonságait tekintve a fiánál!

Nos, az internetnek köszönhetően a felhőbe küldhetem az általam kiválasztott legkedvesebb gondolatokat/üzeneteket. Méghozzá a három hírforrásból (a gmailen, a messengeren és a telefon üzenetben) érkezettekből merítettem a következő három – talán leginkább megidézhető – tanulságos gondolatokat.

A levelezőrendszeremben sajnos két első aranyérmesem is volt, így egyikről sem tudtam lemondani: Születésnapodra kapsz egy képet az eplényi Síarénáról. Külön kértem a pilótákat, hogy megörökítsék Neked szeretett sípályádat. Ilyen magasságból szerintem senkinek sincs képe az Arénáról, csak Neked.

Isten éltessen egészségben, szeretetben, lelkedben mindig megtartott békességben!

Minden születésnap ünnep, a kerek évfordulókról leginkább talán a jókívánságok küldői gondolják, hogy az ünnep mivoltán kívül is különleges.
Úgy vélem, az emlékezetes mindig az marad, amikor feltölt az érzés, hogy gondolnak ránk, így-úgy velünk vannak azok, akiknek igazán fontosak vagyunk, fontosak maradunk. Őszinte szeretettel gondolok Rád, azt kívánva, hogy érezd magad minden nap olyan jól, mintha azok is ünnepek lennének. Ettől azok is lesznek. Szeresd te is magadat, hogy minden szép és jó közelebb, észrevehető közelségbe kerülhessen hozzád! P.s. egy új síliftet azért üzembe helyezhetnének szülinapod alkalmából…

Eplény-a-magasból

A messengeresek közül a nyerőm emlékeztetett a régi szép időkre, tehát az övét nosztalgia gyanánt ajánlom olvasóink figyelmébe:
Drága Barátom, már hajnalok hajnalán elsőként kívánok nagyon boldog szülinapot, jó egészséget, sok havat és örömteli síeléseket a továbbiakban is. Nem kell félni a számoktól, hiszen azok a legjobb barátaink. Lásd például 1981 februárjában az első Bakony kupát, amellyel még a Képes sport magazinban is szerepeltünk a dobogó tetején(anno az ezüst érmeddel). Milyen jó visszagondolni erre a napra. Büszkén feszíthettél fent a hegyen és ma még mindig ámulatba ejted az egész gleccsert a tudásoddal/gyorsaságoddal. A jó Isten áldjon meg, ölel Téged egy jó barátod…

Végül, de nem utolsósorban a Nővérem telefonos üzenete is nem csak a tél szerelmeseinek, hanem mindenkinek jól szolgálhat ebben a vírusos korszakunkban: DRÁGA KEREK ÉVFORDULÓS SZERETETT ÖCSIKÉM! ÉLETÜNK LÉNYEGÉT NEM AZ ÉVEINK SZÁMA HATÁROZZA MEG, HANEM A BENNÜNK LEVŐ SZERETET EREJE! BOLDOG, JÓ ISTENTŐL ÁLDOTT SZÜLINAPOT SOK-SOK SZERETETTEL ÉS ÖLELÉSSEL!!!

A fenti jókívánságok tehát írásban érkeztek, de a szóbeli bölcsességekből is lehetett volna egy csokorra valót összegyűjteni. Sajnos azokra meg már nem emlékszem pontosan, merthogy a végére bevallom: 30 éves lettem 40 év tapasztalattal fűszerezve!

Sz. A.

tabs-top
More in Sport
Új teniszcentrum Zuglóban!

A tenisz sport a fővárosban is egyre népszerűbb, nem csak a hivatásos versenyzők között, hanem az amatőrök sorában is. Ezért...

Close