Szimfonikus filmzenei koncert Bud Spencer emlékére

A legismertebb filmzenék – köztük mindenki kedvencei, a Bud Spencer és Terence Hill filmopuszok, a “Sandokan”, a “80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal”, “A szavanna fia” és még sok más gyöngyszem csendül fel november 29-én a Papp László Budapest Sportarénában. Feledhetetlen képkockákra írt feledhetetlen dallamok az eredeti szerzők, Guido & Maurizio De Angelis és zenekara, az Oliver Onions előadásában szimfonikus zenekari kísérettel!

Guido & Maurizio De Angelis pályafutásuk során a világ leghíresebb filmzene írói közé emelkedtek. Oliver Onions néven ők írták a legtöbb Bud Spencer és Terence Hill film zenéjét, de kiterjedt munkásságuk alatt több álnéven is dolgoztak (Guido & Maurizio De Angelis, M&G Orchestra, Dilly Dilly, Oliver Onions). A világhírű olasz szerző és előadóművész testvérpár egy nagyszabású koncerttel rója le tiszteletét Bud Spencer előtt, személyes barátként elbúcsúztatva a nemrégiben elhunyt világsztárt. A “Különben dühbe jövünk”, “Az ördög jobb és balkeze”, “Az angyalok is esznek babot”, a “Bűnvadászok”, a “Seriff az égből”, a “Banános Joe”, – hogy csak egy párat említsünk a legnagyobbak közül – zenéi most egy nagyzenekari koncerten elevenednek meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Guido és Maurizio De Angelis nevéhez fűződnek olyan további nagysikerű filmek zenéi is, mint a “Sandokan – A maláj tigris” tv filmsorozat és rajzfilm, “A szavanna fia”, a “80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” és a “Zorro”, melyeket szintén életre keltenek november 29-i budapesti koncertjükön. Az Oliver Onions gyakorlatilag a ’60-as évektől számítva négy évtizeden keresztül meghatározta az olasz zenetörténetet. Több millió lemezt adtak el, óriási életművet hoztak létre, sikert sikerre halmoztak. Dalaik taroltak az európai chart-okon. A “Santamaria” például a ’80-as években hosszú időn keresztül tündökölt a német listák élén.

Harminckét év után 2014-ben döntött úgy Maurizio De Angelis, hogy újra összerakja a legendás zenekart testvérével, Guidóval az oldalán. Ennek a döntésnek az eredménye egy nagy volumenű koncert az Oliver Onions együttessel, tizenhét nagyszerű olasz muzsikussal és egy közel negyven fős szimfonikus zenekarral. A világhírű szerzőpáros, Guido & Maurizio De Angelis és az Oliver Onions gyakorlatilag 1984 óta nem adott koncertet. Bud Spencer emlékére ezzel a legendás formációval Európában most először Budapesten adnak koncertet. Az elhunyt világsztár emlékére meglepetésvendégekre is számíthatunk november 29-én…

Helyszín és időpont
A koncert időpontja: 2016. november 29., kedd 20:00
A koncert helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna

tabs-top
More in Aktuális
ARTista Café – október: Artisták az állatok örökbefogadásáért

A Fővárosi Nagycirkusz havi műsoros pódiumbeszélgetésének, az ARTista Cafénak az októberi témája az állatok örökbefogadása lesz, hiszen a vadonatúj, Lúdas...

Close