Szépkorúak sakkbajnoksága a belvárosban!

A nyugdíjasoknak a szakemberek gyakran ajánlják – a szellemi frissességük megőrzéséhez – a különböző agytornák alkalmazását, a többi között mint a keresztrejtvények fejtegetése avagy a sakk. Ez utóbbival kapcsolatban Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület Polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd megnyította a Nyugdíjas klubok nyílt sakkbajnokságát.

Több mint húsz résztvevővel rendezték meg a Balassi Bálint utcai Idősek klubjában a szépkorúak első V.kerületi rapid sakk nyílt egyéni és csapat bajnokságát. A hét fordulós küzdelemben a kerületi klubok tagjain kívül, más fővárosi klubból és több vidéki városból is érkeztek az előzetesen nevezett versenyzők. Nagy küzdelemben, hét forduló alatt dőlt el a helyezések sorsa. Az utolsó forduló előtt még öt fő is eséllyel pályázott a győzelemre. Végül a Mattolda sakkcsapatának játékosa Kovács Pál jó taktikájának, szerencséjének és küzdeni tudásának köszönhetően 6 ponttal nyerte meg a tornát. A hölgyeknél is az utolsó forduló döntött, és igazságos küzdelemben a két esélyes egymás elleni küzdelme döntött az aranyérem sorsáról, amelyből dr. Katusák-Huzsvár Judit került ki győztesen. A csapatverseny is izgalmasan alakult, a házigazdák a Balassi Sakklovagok I. csapata szoros küzdelemben otthon tartotta a kupát, vagyis megnyerte a küzdelmet.

Az esemény vége felé Szabó László, a Magyar Sakk Szövetség elnöke is tiszteletét tette és köszöntötte a résztvevőket, sok sikert kívánva, majd támogatásáról biztosította a jövőben a résztvevőket. A hosszú küzdelemben elfáradt, de igen jó kedvű társaság – a díjátadást követően – már az újabb versenyeket tervezte, s abban a reményben köszöntek el egymástól, hogy hamarosan megalakul a helységben a szépkorúak sakk klubja, ahol akkor tudnak rendszeresen találkozni…

A győztes Balassi Sakklovagok 1. csapat tagjai: Csorba Rudolf, D.Kiss Gábor, Oberfrank István és Rosenberg Róbert. A 2. helyen a Belgrád rkprt csapata: Elter László, Horváth István, dr. Nagydaróczi Béla és dr. Szilágyi István összeállítású csapata végzett, míg a 3. helyen a 89 éves dr. Dobó István, verseny legidősebb résztvevője, Mihályfi Antal egykori magyar válogatott Universiade győztes sprinter, valamint Bérczes Jenő és Karsai Sándor alkotta Balassi Sakklovagok 2. csapata végzett.

Domokos Gábor

tabs-top
More in Aktuális
Egy ifjú tehetség a láthatáron!

Vári Zsófiát egy kiállítás kapcsán ismertem meg, aki figyelmességével és kedvességével hívta fel magára a figyelmet. Rövid csevegést követően kiderült...

Close