Ebben a kánikulai hőségben az ember lánya nem szívesen gyújtja be a sütőt, de mégiscsak szeretné elkápráztatni a családot valami finomsággal.
Megoldást jelenthet az un. gumisüti, ill. annak az általam kipróbált variációja.
Az első réteg alapja a kekszdara, amelyhez vajat, porcukrot keverünk, és némi sűrített tejjel és néhány csepp mandulaaromával gazdagítjuk. Zöld tésztánk lesz…
Kerámia tálba nyomkodjuk az simára eldolgozott „tésztát”.
A következő réteg 2 pohár tejföl, 7 kanál cukor és a 1,5 dl vízzel felfőzött zselatin keverékéből áll.
A hűtőben pihenjen legalább egy órán át a süti! (elkészül a fehér réteg…)
A harmadik réteg 3 dl eperszörp, amelyet egy adag zselatinnal főztünk meg…
A két korábbi réteg tetejére kerül ez a szép, piros zselé. (a tetején a piros zselé fog pompázni).
Néhány óra a hűtőben, és máris elkészül a csoda. Nagyon finom és üdítő édesség, amely kellemes a kánikulai napokon.
Jó étvágyat hozzá!
A kánikulai napok után ma végre elszántam magam egy kis sütésre... Mélyhűtött leveles tészta szolgáltatta az alapot. Amikor a tészta...