Sikeres vitorlások az Európa-bajnokságon

A Szent István ünnepség előnapján (Augusztus 19-én) négy döntő futamot rendeztek Saltsjöbadenben, a Svéd Királyi Yacht Club által rendezett 29er Európa-bajnokság utolsó napján. Örömmel tudatjuk olvasóinkkal sport rovatunkban az ifjú titánok tiszteletet parancsoló kiváló eredményét.

A bajnokság egész ideje alatt rendkívül változatos és nagy kihívást jelentő szélviszonyok uralkodtak. Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Kereked) U17 kategóriában Európa-bajnoki ezüstérmesek lettek, az abszolút listában pedig a 8. helyen végeztek.
Az arany csoportban versenyzett Fehér Boróka és Fehér Szonja (Kereked), akik a 62 lány versenyző közül az Európa-bajnokságon a hatodik helyet szerezték meg, az abszolút sorrendben a 173 rajtoló közül az előkelő huszonkettedikek lettek.
A következő nagy kihívás a Youth Sailing World Championship (Ifjúsági Vitorlás VB) lesz, melyre a kvalifikációt ez a két magyarországi hajóegység szerezte meg. Az említett VB egyébként Brazíliában kerül megrendezésre, konkrétan 2023. december 8-16. között.

Sz. A.

tabs-top
More in Sport
Motoros világtalálkozó Magyarországon

Figyelemre méltó megtiszteltetés, hogy Magyarországot választotta több jelentkező közül a Harley-Davidson (H-D) anyavállalat, így az amerikai Milwaukee mellett Budapest, illetve...

Close