Rendhagyó évzáró az OÁZIS teamnél!

Augusztus végén nagy örömmel számoltunk be egy újabb rangos sporteseményről, miszerint EB győztes lett a magyar OÁZIS Team Szlovéniában. Nincs annál jobb hír – legalábbis e témakörben – egy tudósító számára, ha valamilyen módon osztozhat az efféle sikerekben. Karácsony előtt pedig – úgymond kis évzáró megemlékezésen – sporttisztelő híveikkel avagy tucatnyi Fun klubossal együtt búcsúztathattuk az óesztendőt a BVSC uszodában…

A lényegre törekedve felidézzük akkori tudásunk felvezető címes hírét: Az Oázis SC a nagy tiszteletnek örvendő Pék Gyula vezetésével 40+ korosztályban állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a szlovéniai Kranjban megrendezett Masters kontinensbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnokunk, Szécsi Zoltán is Masters Európa-bajnok lett az Ábrahám István által irányított Oázissal, mivel az említett kategóriában a horvát Magla együttesét verte a fináléban a magyar csapat. Ehhez csak ennyi dukál: továbbra is Hajrá Oázis – Hajrá Magyarok!!!

Akkor úgy gondoltam, hogy nagyon emberinek és korrektnek volt minősíthető egy őszinte köszönetnyilvánítás a csapat egyik hősétől, amit ezúttal azért emelünk át a cikkből, mert újabb fontos elismerés érte a csapat edzőjét, amiről az alábbiakban illik beszámolnunk: „Edzőnknek, Pék Gyula mesteredzőnek, óriási köszönettel tartozunk, nem csak a meccsen, a nehéz pillanatokban segített át minket évtizedes edzői rutinja, hanem év közben is megkövetelte tőlünk a maximumot edzéseken. Ráadásul olyan kondícióval látta el a csapatot, ami nélkül egy ilyen meccssorozatot nem bírtunk volna végigcsinálni. Köszönjük szépen Gyula bácsinak az egész éves kimagasló edzői munkáját! Továbbá köszönjük Szécsi Zoltánnak, hogy velünk tartott az EB-re és hogy a tőle megszokott kiemelkedő bravúrjaival hozzásegítette a csapatot az EB aranyhoz. Megtiszteltetés, hogy vele játszhattunk egy csapatban, s egyáltalán hogy Oázis színekben láthattuk játszani! Végül, de nem utolsósorban köszönjük Subasitz Mihály csapatvezetőnknek, hogy segített minket végignavigálni a sokszor komplikált versenyszabályok pontos megértésén, hogy a csapat nagyköveteként képviselt minket a verseny alatt, s emellett a sportdiplomáciai feladatok oroszlánrészét is magára vállalta.

Nos, a Mediabook Kiadó gondozásában a közelmúltban jelent meg az a kötet, amelyben a legkiválóbb 40 hazai nevelőedzőről olvashatunk portrét, többek között Pék Gyula vízilabdaedzőről is a Császár varázslója címmel. Ebben a többi között azt írják róla a bevezetőben, hogy tanítványai 14 aranyérmet szereztek az ötkarikás játékokon. Továbbá, hogy Franciaországban egy amatőr együttessel ismertette meg a profi szellemiséget. Hazatérve a Honvéd, később a Vasas utánpótlás vezetőedzője lett. Jelenleg az említett Oázis SC szakmai igazgatója, a sportági szövetségben pedig az ellenőrök jelentéseit kezeli. S ami hangsúlyozandó: mindezt társadalmi munkában, pusztán a póló iránti szeretetből teszi. Csupán megjegyezzük, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marz Tamás is mindenütt büszkén emlékezik meg egykori mesteréről.

Tehát a fiúknak ismét gratulálunk a szerkesztőségünk és az uszodai sportbarátok nevében is (s azok tolmácsolásában is, akik nem tudtak eljönni a búcsúztatóra), hogy ilyen szép sikerrel öregbítették klubjuk hírnevét, s hogy ilyen remek, sportszerű és magas színvonalú játékkal képviselték Magyarországot! Az Európa bajnok csapat aktív tagjai (egy híján 13 fő): Szécsi Zoltán, Ábrahám István, Viola Róbert, Szabó Csaba, Zácsik Tamás, Felvégi Péter, Vermes Dávid, Toth-Deme Miklós, Dr. Golopencza Péter, Subasitz András, Tiba Péter és Budaházi Balázs.

Epilógus gyanánt: sokan büszkék vagyunk arra, hogy minden héten együtt szaunázgathatunk a fiúkkal Zuglóban, a gyakran megtapasztalt kemény, férfias edzéseiket követően. Megjegyzem többed magammal őszintén sajnáljuk, hogy nem tudtunk személyesen osztozni a helyszínen az örömükben, pedig néhányan komolyan terveztük részvételünket déli-szomszédainknál.

Szalay Attila

tabs-top
More in Sport
KREISCHBERG, az igazi síparadicsom…

Hamarosan itt a síszezon, ezért a magyarok által az egyik legkedveltebb síkomplexumra hívjuk fel a figyelmet, vagyis mutatjuk be Olvasóinknak...

Close