Pék Gyula mesteredző temetése

Életének 74. évében elhunyt Pék Gyula vízilabda-mesteredző, aki az uszodában számos győzelemnek volt részese, de most elveszítette a koronavírussal szemben vívott harcot. Búcsúztatója 2021.05.13-án csütörtökön a Császár-Komjádi sportuszoda előtt lesz.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Pék-Gyula-foto-225x300.jpg a fájlnév

Pék Gyula játékos-pályafutása során három klubban vízilabdázott, a Honvéd, a Vörös Meteor, majd a BSE centere volt. Edzői pályafutását a KSI-ben kezdte, ahol számtalan élvonalbeli játékos és nyolc olimpiai bajnok került ki a kezei alól (Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila), tanítványai összesen 14 olimpiai aranyérmet nyertek.

Ezt követően Ausztráliában és Franciaországban dolgozott, a mesteredzői címet 1994-ben érdemelte ki. Hazatérése után a Honvéd, majd a Vasas utánpótlásában tevékenykedett, az elmúlt négy évben az Oázis Sport Club szakmai munkáját felügyelte, a klub ‘masters’ csapatát pedig világbajnoki és Európa-bajnoki címig vezette.

Azt alábbiakban a család hivatalos közleményét közöljük.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy Pék Gyula Mesteredző búcsúztatója 2021.05.13-án csütörtökön a Császár-Komjádi sportuszoda előtt lesz, ahol a legsikeresebb éveit töltötte.

Délelőtt 10 órától a Magyar Vízilabda Szövetség munkatársai, majd a barátok és harcostársak és végül az egyesületek róhatják le kegyeletüket egész nap.

Temetése szűk családi körben lesz, de a búcsúztatóra hozott megemlékezés virágait a család elhelyezi Gyula Bácsi sírján.

Kérjük a hatályos jogszabályokat betartva emlékezzenek!

Levelezési cím: Budaörs 2041 Pf.: 533 Oázis SC

(Szerk.: Sz. Sz.)

tabs-top
More in Sport
Közel húsz esztendeje a teniszért

Sport berkekben köztudott, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a szeniorok a tenisz életében. Ők azok a sportolók, akik példát...

Close