Paloznaki Jazzpiknik világsztárokkal

Idén ismét megrendezik a Paloznaki Jazz Pikniket a Balaton északi partján. A Homola Pincészet által szervezett fesztivál pár évvel ezelőtt a nyár nagy meglepetése és egyben telitalálat volt: már az első évben két nap alatt közel ötezren látogattak el a festői kis faluba.

Paloznak utcái már első alkalommal megteltek élettel, illatokkal, zenével, andalgó párokkal, és remélhetőleg idén sem lesz ez másképp! A Jazz Piknik a nyár egyik legkedvesebb, leghangulatosabb programja, fűben ülős jazz koncertekkel, naplementével, finom borokkal, tánccal. Mind a zenei kínálat, mind a fellépő művészek, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az idelátogatók.

Hasonlóan a korábbi évekhez, idén is számítani lehet meglepetésekre, különleges előadásokra. Napközben gyerekprogramok várják a családosokat, a piknik hangulatot pedig behűtött borok, valamint a helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka) gazdag kínálata teszi teljessé. A fesztivál gasztronómiában ugyancsak a minőséget képviseli, az északi part legkiválóbb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

Idén a Paloznaki Jazzpiknik programsorozatot 2017. augusztus 3-5. között rendezik, ahol olyan neves együttesek lépnek színpadra, mint a Kool & the Gang, a Mario Biondi, a Matt Bianco feat New Cool Collective, az Incognito és a Random Trip. Fábián Juli – aki kezdetektől végigkíséri a pikniket és az első fellépők között volt – Zoohackerrel együtt igazi nyári slágert komponáltak (a Jazz & Wine című dalt már ismerhetjük a rádióból is). A 4 színpados rendezvény egy kis Tájház jellegű dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

A Jazzpikniken idén az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group’n’Swing utána világhírű Kool & the Gang ad koncertet a Nagyszínpadon, a nyár egyik legnagyobb balatoni buliját celebrálva ezzel. A sort pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadók folytatják. Augusztus 4-én fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. Az Incognito előtt fellép a Kéknyúl & Jónás Vera is a Nagyszínpadon – az zárónapon fellépő Matt Bianco formációt pedig senkinek nem kell bemutatni. A jazz zenéhez és a borhoz érni kell, csak idővel tudja értékelni az ember. 

Himnuszt kapott a 6. Paloznaki Jazzpiknik: Fábián Juli, aki kezdetektől végigkíséri a pikniket és az első fellépők között volt, Zoohackerrel igazi nyári slágert rakott össze. A Jazz & Wine című dalt már játsszák a rádiók. A 4 színpados rendezvény fellépőlistája teljes lett, a szombatot a Random Trip erősíti Dés Lászlóval!

Felsorolni is nehéz, a három nap alatt mennyi jó zene lesz még terítéken: Kéknyúl & Jónás Vera, The Qualitons, Swing á la Django, Peet Project, Antal Gábor trió, Dj Bootsie Live Band, Sárik Péter trió és Berki Tamás, Brass On The Road, Palásti Máté duó, Opportunity, Sweet Delight duó, Acustic Cuts.

A nagyszínpadon a koncertek közben a Homola Borterasz DJ a szőlőben programsorozatának rezidens DJ-i állnak a bakeliteknél: Cyborg Templar és Infragandhi.

A Sáfránkert Vendéglő előtt, a falu főutcáján jazz formációk szórakoztatják a járókelőket, a Pezsgő teraszon pedig a mediterrán jazz életérzés is helyet kap. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb Balatonfüred-Csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! Idén is meghívják a korábbi évekről is ismerős kedvenc vendéglátóhelyeiket a környékről és Budapestről is. Lesznek régi szereplők, de új “felfedezettek” is, az összeállításban a Food Truck Catering segített. A környékről itt lesz a Baricska Csárda, a Tekeresvölgyi Sajtműhely, Budapestről a Céltorony BBQ, a Babuska, a Meat&Sauce, a PolaPola, a Lakatos Műhely. A piknikhangulatot pedig piknikkosarak, behűtött borok, plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is. Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket!

Mivel Paloznak nagyon kicsi, így szállásból is kevés van, a piknikre viszont egyre többen kíváncsiak, a szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival. 

 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=AoZdr3efuT0

Hinnusz: https://youtu.be/feVkKKNuFp0

 

Vajna

tabs-top
More in Aktuális
CSAK SZABADON – ÚJRA EFOTT FESZTIVÁL!

VELENCE, 2017. július 11-17. A mai beharangozó sajtótájékoztatóján megmérkőztek a ’80-as, ’90-es évek sztárjai. „Apu vedd meg, Valami van a...

Close