P.Mobil jubileumi koncert

Immáron fél évszázada  megállíthatatlanul pörög, s teszi azt most is a rangos P.Mobil, amikor bekanyarodik 2023. április 29-én a Papp László Budapest Sportarénába.  Az este számos meglepetést tartogat, különleges vendégük pedig a Piramis együttes lesz.

A „partvonalon” kívüli csapatok egyikeként számon tartott zenekarnak 10 évig nem jelenhetettmeg lemeze, szövegeiket nem fogadták el, csak a közönség határtalan szeretete tartotta őket életben. Csináltak ők mindent, hogy zenélhessenek:  szakmákat tanultak ki, dolgoztak, de a zenét soha nem hagyták el, szinte játszottak minden nap – sok egyéb foglalatosság mellett. A P.Mobil nem kevesebb, mint maga a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározója, a magyar hardrock egyik kiindulópontja és origója egyben. Játszottak benne a legnagyobb nevek, és kevésbé ismert zsenik is. Aki kicsit is ismeri a magyar rockzenét az összefuthatott már velük sok helyütt.

 A P.Mobil sosem volt egy átlagos zenekar: írtak szvitet a magyar őstörténetről, ledöntötték a magyar falat, megnyitották a Budapest Sportcsarnokot, elbúcsúztatták a Budai Ifiparkot, turnéztak a Dunán, jótékonykodtak beteg emberekért, természeti katasztrófa áldozataiért és oktatási intézményekért, alapítottak Rockmúzeumot is. Nyolc nagylemezükkel és közel 150 dalukkal – közülük több a mai napig nem jelent még meg –, beírták magukat a magyar rockzene történelemkönyvébe illetve a magyar emberek generációinak lelkébe, aminél feljebb már nem nagyon lehet jutni.Ezúttal egy különleges és felejthetetlen estén mutatják meg, hogy fél évszázad után is aktívakés nemcsak egy nosztalgia bulira várják a közönséget, hanem egy egész estét betöltő  életműkoncertre, ősi dalokkal és persze vadonatúj szerzeményekkel egyaránt a műsorban.

A színpadot a Piramis melegíti be, akiket szintén nem kell bemutatni. Ez a párosítás már többször játszott együtt a hőskorban, s teszik ezt napjainkban is. Egy egyszeri és megismételhetetlen este lesz jövőre a Budapest Arénában, amikor a P.Mobil zenekar és közönsége egyszerre repül vissza a múltba, jeleníti meg a jelent, s idézi meg a jövőt. Ötven év hihetetlen története jelenik meg, és még a sok-sok zenéléssel teli év, ami  vár rájuk – na persze még  a közönségre.

Sz.A.

tabs-top
More in Kultúra
Szezonvég – zárszó

Mottó: „Ó, a Balaton, a régi nyarakon…” (Cseh Tamás) Előrebocsátom, semmi érdekes, izgalmas, poénos nem lesz ebben a kis visszaemlékező,...

Close