Öt vitorlás díj egy síelőnek

Magazinunk szívesen felvállalja a sokoldalú tehetséges ifjak felkarolását eredményeik ismertetésével, különösen a sport területén. Fehér Boróka életútját is igyekszünk követni, aki – elmondása szerint – a síelésnek is köszönheti a vitorlás bajnoki sikereit. Az alma persze nem esik messze a fájától (szoktuk hangoztatni), merthogy a leendő olimpikon édesapja hihetetlen energiákat fektet imádott leánya karrierjébe. Gyorsan megjegyezzük, teljesen megérdemelten!

Korábban már beszámoltunk Boróka (Balatoni Yacht Club 1912) vitorlás sikereiről, ám a közelmúltban újabb sikerekről kaptunk hírt. Ugyanis 2022. május 20-án a Magyar Vitorlás Szövetség megtartotta az elmúlt év ranglista díjátadóját, ahol kis hősünk összesen öt különböző díjat vehetett át. Sőt, a támogatott ifjúsági osztályokban elért nemzetközi versenyeken elért eredménye miatt is különdíjban részesült (Riva del Garda, Olaszország, Optimist VB / 259 hajóból, 44. abszolút, 10. leány helyezett). További díjat pedig az Optimist magyar ranglista abszolút V. helyezésért kapott.


Egyébiránt Boróka az idei szezonban hajóosztályt váltott, ebben az esztendőben a 29er hajóosztályban folytatja, mint kormányos. Manschaftja csak névrokon, aki (Fehér Szonja, szintén síel) igazi tóparti leányként Balatonfüreden él. Jelenleg mindketten a Kereked Vitorlás Klub versenyzői.
Szalay

tabs-top
More in Sport
Kiállítással emlékezünk Hidegkuti Nándorra

A száz évvel ezelőtt született Hidegkuti Nándorra, az Aranycsapat húsz éve elhunyt egyik legendás labdarúgójára emlékezve rendeznek kiállítást a Magyar Nemzeti...

Close