Öt magyar arany a kick-box világ kupa második napján

Busa Andrea duplázott, Veres Roland, Görbics Gábor és Schersing András is aranyérmes lett a Budapesten zajló 24. kick-box világ kupa második versenynapján. A BOK Sportcsarnokban szombaton a pointfighting súlycsoportok küzdelmeire és néhány kiemelt ringes döntőre került sor.

Magyarországon a kick-box a legnépszerűbb sportok között van, megelőzve sok olimpiai sportágat – jelentette ki a világ kupa ünnepélyes megnyitóján Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. “Az olyan sportágaknak, mint a karate és a kick-box nagyon fontos nevelő szerepük van” – tette hozzá.

Az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság részéről Sárfalvi Péter hangsúlyozta, a világkupa hatalmas lehetőség Budapest és Magyarország számára, bebizonyítva ezzel hazánk kiváló házigazdája és rendezője tud lenni egy ilyen nagy versenynek. Óriási mezőny, hiszen öt kontinens 38 országának 2600 versenyzője vesz részt az eseményen.

Először Görbics Gábor volt a szombati kiemelt döntők magyar hőse a ringben. A full-contact szakág 67 kg-os magyar versenyzője szinte végig hátrányban volt lengyel riválisával szemben, aztán az utolsó másodpercekben elképesztő hajrával megfordította az állást és összességében 2-1-es pontozással győzött.

A tatamikon a felnőtt magyar versenyzők közül Busa Andrea bizonyult legyőzhetetlennek,  két súlycsoportban is aranyérmet nyert. Majdnem sikerült ugyanez Veres Rolandnak is: a tavalyi budapesti világbajnokságon négy aranyérmet nyert 19 éves versenyző a 63 kg-ban első lett, az 57 kg-os súlycsoport döntőjében azonban ezúttal rendkívül szoros küzdelemben kikapott orosz ellenfelétől.

Született egy aranyérem a zenés formagyakorlatok során is, Schersing András végzett az élen.

A világkupa vasárnapi zárónapján befejeződnek a küzdelmek a ringekben, a tatamikon pedig a light-contact és a kick-light versenyszámokat bonyolítják le, míg a pointfighting szakágban a súlycsoport nélküli “királykategóriát”, a Grand Champion versenyszámot rendezik meg.

24. Magyar Kick-box Világkupa, felnőtt magyar érmesei:

Pointfighting:

Férfiak:

57 kg: 2. Veres Roland, 3. Cselovszki Patrik

63 kg: 1. Veres Roland

74 kg: 3. Korpádi Tamás

+94 kg: 2. Balassa Tibor, 3. Koknya Péter

Nők:

50 kg: 3. Török Szonja

60 kg: 1. Busa Andrea, 2. Laurincz Boglárka

65 kg: 1. Busa Andrea

70 kg: 3. Nagy Henrietta

+70 kg: 3. Nagy Henrietta

Csapat:

3. Halker-Király Team

Light-contact:

Csapat:

74 kg: 2. Halker-Király Team, 3. Esztergomi KBSE

+74 kg: 1. Halker-Király Team, 3. Esztergomi KBSE

Full-contact:

Férfiak:

67 kg: 1. Görbics Gábor

Nők:

52 kg: 2. Busa Gabriella

Low-kick:

Nők:

56 kg: 2. Rákóczi Renáta

K1:

Férfiak:

63.5 kg: 2. Habash Antoine

Nők:

60 kg: 2. Lehota Krisztina

Zenés formagyakorlat:

Hard style weapon:

Férfiak:

1. Schersing András, 2. Nagy Bálint Attila

Nők:

3. Gergely Enikő

tabs-top
More in Sport
A Bakony síkirálynője Bittmann Panna.

„Az életem részévé vált a síelés.” Köztudomású, hogy Magyarország legrangosabb síkomplexuma - minden tekintetben és paraméterében – az eplényi Síaréna,...

Close