MKB Agrárpartner saját példán…

Az MKB Bank 2017-ben hozta létre Agrárpartner Programját, melynek célja a magyar agrárium és a mezőgazdasági vállalkozások számára szakértői szintű banki támogatás biztosítása. Az Agrárpartner Program létrehozásával a bank olyan területen ér el folyamatos sikereket, amely területen korábban nem végzett aktív tevékenységet. A program szakmai vezetője – annak létrehozása óta – Simon Attila, aki maga is aktív gazdálkodó.

Július utolsó dekádjában került sor a Simon Családi Gazdaság héjas gyümölcsmanipuláló és gyümölcsfeldolgozó új üzemének megnyitójára Hatvan közelében. A megnyitón –többek között – részt vett: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke; dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár; Szabó Zsolt, országgyűlési képviselő, dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora, Ginzer Ildikó és Nyemcsok János, az MKB Bank vezérigazgató-helyettesei.

A most átadott üzemben prémium minőségű, frissen préselt gyümölcslé alapanyagok készülnek. Az eljárás során sűrítményt nem használnak, alapanyagul kizárólag a friss, napsütötte gyümölcsök szolgálnak. A hidegen préselési eljárás folyamatában vegyszer hozzáadása nélkül, mechanikus eljárással nyerik ki a zamatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levet, amelyet minimális hőkezeléssel tartósítanak.

Simon Attila, az MKB Agrárpartner szakmai vezetőjének nyilatkozata tartalmazza a lényeget: „Családi gazdaságunk 1992-ben kezdte működését, ma már több mint száz hektáron gazdálkodunk a Hatvan melletti Sastelken, humuszos homoktalajon. Tesszük ezt az egyedülálló, több hektáros méhlegelő több ezer méhecskéjének és poszméhének, illetve a több száz madárodú lakójának segítségével. Családi tulajdonú gazdaságunk országunk egyik talán leginnovatívabb „kertje”. A terület mintegy hetven százaléka öntözésre berendezett: mikro-szórófejes, illetve csepegtető öntözést alkalmazunk, folyamatos tápanyagellátással. Munkánkat saját meteorológiai állomás is segíti, melynek segítségével számítógépen követhetjük az aktuális időjárási helyzetet Ennek költségcsökkentő hatása eléri a húsz százalékot.”

D. G.

tabs-top
More in Hungary
Aki végig a védteleneket oltalmazta

Emlékezés a 75 éve elhunyt Apor Vilmos győri püspökre Apor Vilmos hősiessége, életét feláldozó cselekedete nemcsak Győrben,  de az országban...

Close