Minden idők legnagyobb városvédő futása!

Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futásra eddig több mint 1100 hazai településről és a világ 89 országából történt előnevezés. A sajtótájékoztatón Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte:

az esemény népszerűségét jelzi, hogy létszámcsúccsal zárult az idei előnevezési időszak, merthogy soha nem neveztek még ilyen létszámban erre a futógálára.

Eddig 30155 jelezte szándékát, hogy futva ünnepli a várost a tavasz futóünnepén. Igazi családi futófesztivált kínálnak a Margitszigeten, hiszen az esemény tíz távján mindenki találhat kedvére valót a legkisebbektől a 86 éves legidősebb indulóig. Idei újdonság, hogy minden célba érkező egyedi érmet kap. Évről-évre több női futó áll rajthoz Vivicittán, míg 1986-ban a résztvevők mindössze 25 %-a volt nő, most 51% képviseli a szebbik nemet. A szurkolókkal, érdeklődőkkel együtt 50-60 ezer embert várnak a helyszínre. Az idei rendezvény 11 jótékonysági partnerének adománygyűjtési célja meghaladja a tavalyi 21 millió Ft-ot. Az amatőr futók tízezrei között neves művészek, – mások mellett Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész- és olimpiai bajnokok – Kovács Kokó István, Kiss Gergely dr. és Storcz Botond – is futócipőt húznak a hét végén.

Ebben az évben először vezette be az eseményt a szerdától péntekig nyitva tartó, ingyenesen látogatható Fuss Velünk! Expo. A BOK Csarnokban megrendezett eseményen lehetett felvenni a Vivicittá rajtcsomagjait és még a nevezni is tudtak az érdeklődők. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főpolgármester-helyettese elmondta: „a főváros büszkén áll a Vivicittá mellé, amely az év egyik legnagyobb szabadidősport eseményeként jól illeszkedik a „Budapest Európa Sportfővárosa-2019 programsorozathoz. Ez a tavaszi esemény a  magyarok mellett sok-sok külföldi futóturistát is fővárosunkba hoz, akik barátokkal, családjukkal érkeznek hozzánk és jelentős összeget költenek az itt töltött napok alatt. A BSI jól szervezett versenyt, Budapest pedig a világörökségi helyszínt nyújtja számukra. A Telekom Vivicitta hangulata sokakat inspirál a rendszeres testmozgásra mintát adva a hétköznapokhoz is”.

Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy az idén a verseny fő üzenete, hogy legyünk tettre készek: mindegy ki hol tart, hány éves avagy mit csinál, csak a saját kifogásait kell legyőzni – s tenni kell a dolgát.

A Telekom Vivicittá futónagykövetei: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna, Lukoviczki Réka (RobotGirl) és Drexler Gábor. A Telekom 2017 óta teszi időtálló emlékké a Vivicittá Városvédő Futást személyessé tett videókkal. Ebben az évben már öt kamerát helyeznek el a félmaraton mentén, hogy még több szögből illetve ponton élhessék át újra és újra a futók a közös sportolás élményét – saját sikereiket. A gyorsított és lassított felvételek mellett idén immár animációk is tarkítják a videókat, még teljesebbé téve a személyes emléket. További információk: www.futanet.hu

Domokos Gábor

tabs-top
More in Sport
Ötpróba programmal Tokióba!

Az Ötpróba, az ország egyik legnagyobb, több évtizedes múltra visszatekintő szabadidősport-közössége ismét megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottsággal, hogy egyesített...

Close