Magyar siker az olasz körversenyen

A közelmúltban ünnepelhettük meg – a mindenidők legjobb eredményét – az országúti kerékpáros körverseny sportágban. Nevezetesen a Bálna Budapest Rendezvényközpont emeleti nagytermében történt a méltó ünneplés, óriási média érdeklődés közepette.

A 104. Giro d’Italián 3480 kilométert kellett megtenniük a versenyzőknek, összesen közel félszázezer méter szintkülönbség kiséretében – közte hét hegyi befutós etappal. A 23 csapat 184 kerekesét felvonultató mezőnyben – a háromhetes versenyek történetében először – két magyart is találtunk: Valter Attila a Groupama-FDJ és Dina Márton pedig az Eolo-Kometa versenyzőjeként vett részt az olasz körversenyen. Előbbi végül az 14., utóbbi pedig a 100. helyen zárt az összetettben.

„Attila az isten ostora„ – így nevezték hősünket versenytársai. Az elmúlt évben Magyarország visszakerült a nemzetközi kerékpársport térképére a Tour de Hungary körversenyen, amelyet Valter Attila megnyert, pedig öt világsztár csapat is rajthoz állt. Megjegyezzük, hogy ezen a megmérettetésen legutóbb 2005- ben volt magyar győzelem.

Ez évben pedig a tokiói olimpián öt kvótával számolhatunk, amely történelmi jelentőségűnek számít a magyar kerékpározás történetében. Úgyhogy van miért szurkolnunk az egyre népszerűbb sportágban…

Sz.A.

tabs-top
More in Sport
Rendhagyó nekrológ a Nagymesterről

Pék Gyula vizilabda-mesteredzőt már nem kell bemutatni olvasóinknak, hiszen már többször is szerepelt a neve magazinunk sport rovatában. Ezúttal egy...

Close