Három – meglehetősen száraz – zsemlét és egy kiflit hasonló méretű darabokra vágtam, tejet öntöttem rá.
Közben egy citrom héját lereszeltem, és 3 tojás szétválasztottam. A sárgáját kikevertem a citromhéjjal, l cs. van. cukorral és ezt is a beáztatott zsemlékre öntöttem.
Egy nagy almát, és néhány szép szilvát felaprítottam, az almára citromlevet csöppentettem.
Egy jénai edényt kivajaztam és darált dióval meghintettem.
A beáztatott zsemléket rétegenként helyeztem el a jénaiban. Az első rétegre rendeztem az almadarabokat, majd ismét zsemle következett.
Erre a szilvákat rendeztem el. Cukorral és fahéjjal meghintettem a szilvát. Aztán az újabb zsemleréteget helyeztem a tálba, amelyre ismét szilva került.
A tetején zsemleréteg volt.
Betettem az előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütöttem.
Közben felvertem a tojásfehérjét, méghozzá egy kevés szilvalekvárral.
Ezt halmoztam fel a már elősütött alapra, és kb. 10 perc alatt készre sütöttem.
Egyszerű, de nagyon kellemes édesség. Mindenkinek szívből ajánlom!
Könnyű ebédet készítettem mára: marhahúsleves marhafarokból, bakonyi csirkemell gnochival és céklával, végül sült alma... A második fogás a bakonyi...