Lipcsében újra lesz vásári kettős !

A közismert német Intec és Z 2021 szakkiállítások a jövő év elején tökéletesen megfelelő alkalom lesz az európai fém- és beszállító ipar, valamint a vásári idény elstartolásához. Lipcsében 2021. március 2-5. között a gyártástechnológia és beszállító ipar első számú nyitórendezvényére kerül sor, amely ideális alkalmat nyújt a magyar kiállítók és látogatók számára is. Még ebben a kihívásokkal teli időszakban is, hogy üzleti kapcsolatokat létesítsenek, s egyúttal megismerjék az ipar legújabb fejlesztéseit, a legkorszerűbb innovációkat.

Foto: Jens Schlueter/Leipziger Messe

„Bár nehéz gazdasági időket élünk, a műszaki fejlesztések nem álltak le. Épp ezért mindennél fontosabbnak tartják a szakemberek, hogy az aktuális trendek – nevezetesen élőben – kerüljenek bemutatásra. Ehhez kínálnak a szervezők platformot az Intec és Z 2021 kiállítások megrendezésével.
„Vásári kettősünkkel támogatni kívánjuk a gazdaság„ újraindítását ”, hogy fontos ágazati impulzusokkal előremozdítsuk, támogassuk azt. A következő esztendő márciusa kiváló időpont nemcsak az európai fém,- és beszállító ipar, hanem a vásári idény újraindításához is. Mi a magunk részéről a szervezési és kivitelezési előkészületeket szorgalmasan elvégezzük.”- nyilatkozta Kersten Bunke projektigazgató.

Annak érdekében, hogy rendezvényeket meglehessen tartani a világjárvány idején, a Leipziger Messe kidolgozott egy széles körű egészségvédelmi koncepciót, amelyet az illetékes hatóságok már jóváhagytak és a szóban forgó vásárokon alkalmazni fognak. A kiállítók, a látogatók és az alkalmazottak egészségvédelme a legfontosabb, hogy ők mindnyájan biztonságban érezzék magukat. A koncepció része a higiéniai akcióterv, a higiéniai szabályok betartása, a szociális távolságtartás (elsősorban a 1,5 méteres távolságtartás), s természetesen a látogatói mozgások ellenőrzése.

Az Intec és Zuliefermesse szakkiállítások együttes rendezése számos előnnyel jár, hiszen fontos ágazatokat felvonultatva ad képet az iparági trendekről, fejlesztésekről és eredményekről. A globális piacvezetők, valamint a kis- és középvállalkozások hatékony piacként használhatják az Intec-et, amely az egyik vezető fémipari szakkiállítás Európában. A vásári kínálat felöleli az ipari termelés minden szintjén a gépgyártást, s kínál technológiai megoldásokat és szolgáltatásokat. A legfontosabb felhasználói iparágak a gépipar, a járműipar, a precíziós mechanika, valamint a szerszám- és formagyártás.

A Zuliefermesse-t Európában a rangos beszállító ipari vásárok között tartják számon, Lipcsében az Intec-kel egy időben és egy helyszínen megrendezve. A Z kiállítás spektrumában a fémmegmunkálás mellett a műanyag feldolgozás is fontos szerepet játszik. Érdemes odafigyelni a Z-én felvonultatott fejlesztésekre illetve innovációkra, mert az automatizálás jelentősége, a hozzáadott érték változása mind a jövőbeni gyártások irányát vetítik előre.

Színvonalas kísérőprogramok…

A kiállítási standokon zajló megbeszélések mellett számos szakmai program várja a kiállítókat és látogatókat az információgyűjtés/az új kapcsolatok kialakítása érdekében. A technológiai változások idején olyan top témák kerülnek terítékre, melyek a jövőben megváltoztatják az ipari termelést. Ezek közül kiemelkedik két különleges bemutató, melyet a Leipziger Messe szervez a vásári tanácsadó testületének szakértőivel közösen.

Az “Additive + Hybrid – Manufacturing in Transition” speciális előadás rávilágít az additív gyártási folyamatok világára, amely új utakat nyit meg az ipari termelésben. Az additív gyártási folyamatok jól kiegészítik a fém és új anyagkombinációk megmunkálásának valamint feldolgozásának klasszikus módszereit – ez lehetővé teszi a hagyományos technológiai folyamatok és eljárások határainak túllépését.


A második speciális program a “Szenzortechnológia – az intelligens gyártás és az intelligens termékek felé vezető úton” – címmel példákat illetve alkalmazási területeket mutat be a szenzortechnika területéről. Ennek használata nélkül bizonyos automatizálási megoldások nem lennének megvalósíthatók a mindennapi működés során – ez is mutatja a téma nagy jelentőségét.

Jövőnk egyik nagy kérdésfelvetésével “Üzemanyagcellás ipar – Értékteremtés a hidrogén révén” kapcsolódik e téma a tavalyi new mobility fórumhoz. Különösen Szászország válik egyre inkább a hidrogén és az üzemanyagcellák technológiai helyszínévé. A szakmai rendezvények együttműködő partnerei a Fraunhofer Institut Szerszámgépek és Formatechnikai részlege (IWU) és a HZwo hálózat.

Nemzetközi együttműködések elősegítése!

Az Intec és Z ragyogó szakmai keretet biztosítanak nemcsak az üzleti kapcsolatok elindításához, hanem azok – akár országhatárokon túli – fenntartásához is. Ehhez kínál a vásártársaság két további lehetőséget. Rögtön a nyitónapon, március 2-án „Üdvözöljük Szászországban” elnevezésű nemzetközi együttműködési fórumra kerül sor. A résztvevők, nemzetközi vásárlók számára egy úgynevezett Saxony Business Lounge áll a rendelkezésére, melyet a Szász Gazdasági Fejlesztési Társaság szervez és üzemeltet. Az Enterprise Europe Network pedig szász hálózati partnereivel együttműködve jövőre ismét meghívja a kiállítókat és a látogatókat a “CONTACT: Business Meetings” kooperációs börzéjére.

Sz. A.

tabs-top
More in Germany
Nyelvünkben élő germanizmusok

A nyelvészet nem normatív tudomány, nem örökké érvényes szabályokat állapít meg, mert nyelvünket szakadatlan átalakulás jellemzi. Új szavak, kifejezések épülnek...

Close