Leveles tésztából egyszerűen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kánikulai napok után ma végre elszántam magam egy kis sütésre…

Mélyhűtött leveles tészta szolgáltatta az alapot.

Amikor a tészta felengedett, kinyújtottam kb. ½ cm-es vastagságúra, majd derelyevágóval téglalap alakú formákat alakítottam ki.

Sárgabarackot megfelezve mindegyik téglalapra helyeztem egy-egy fél barackot, majd ráhajtottam a tésztát. A kis hengereket kerámiabevonatú tepsibe helyeztem. (így nem kellett kikenni a tepsit…)

A sütik tetejét megkentem tejföllel, majd kristálycukorral és mandulaforgáccsal díszítettem a „művemet” (ez nemcsak dekoráció, hanem finom íz is…)

Kb . Fél óra alatt készre sütöttem.

Mennyei illata betöltötte a konyhát…

Ajánlom a kevéssé gyakorlott háziasszonyoknak is, mert biztos, hogy sikerélmény hoz…

tabs-top
More in Hungary
Reményik Sándor: Mindennapi kenyér

Amit én álmodom Nem fényűzés, nem fűszer, csemege, Amit én álmodom: Egy nép szájában betevő falat. Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,...

Close