Kutya jótettek napja

Örvendetes tény, hogy kis hazánk rendelkezik a világ egyik legjobb statisztikájával a kutyatartás tekintetében – legalábbis lélekszámarányosan. Ezért is különösen fontos az alábbi esemény, amelynek ötletgazdája és egyik főszervezője, a kiváló sportember illetve sokoldalú vállalkozó Czanik Balázs. Ennek a célja, hogy a szimpatizáns érdekeltek/sportolók összefognak a menhelyi állatokért – egyfajta új rekord felállítása okán.

Október végén igazi kutyás családi programként rendezik meg a Kutya jótettek napját, melyen két rekordot is szeretnének megdönteni a szervezők úgy, hogy közben menhelyi kutyáknak segítenek.

A várhatóan rangos összejövetel megálmodója 2021-ben rendezte meg először a jótékonysági eseményt, akkor magyar rekord született az egy nap alatt összegyűjtött kutyatápok mennyiségéből, illetve a kutyatáppal tornázók számából. Most nem kisebb a cél, mint hogy túlszárnyalják a korábbi, mintegy nyolc tonnás adományt.

„Sajnos köztudott, hogy az állatmenhelyek nagyon nehéz helyzetben vannak, és milyen sokat jelent nekik, ha támogatást kapnak. Ennek érdekében igyekeztem magam mellé állítani olyan sportolókat és támogatókat, akik szintén az egészséges életmód valamint az állatvédelem elkötelezettjei. Összefogtunk Bódi Attilával, a Jack Prémium Dog Food tulajdonosával, Szabó Viktória Gazdi coach-csal, a testvéremmel, Czanik Krisztiánnal, valamint Bohos Kornéllal, Kathi Bélával és Csuhai Jánossal, hogy megvalósítsuk ezt a nagyszabású gyűjtést egy kutyás családi nap keretében; – mondja Balázs, az esemény főkoordinátora.

Az október 28-án, a GS Teniszcentrum (Római part) területén tartandó esemény valóban egy igazi családi nap lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot: kutyás és sportos bemutatókkal, valamint agility-vel, kutya szépségversennyel, kutyasimogatóval, koncerttel, gyermek fitness bemutatóval, játszótérrel. Eképpen készülnek a szervezők, ahová természetesen mindenki hozhatja a saját házi kedvencét is.

„Belépődíjat nem kérünk senkitől, csak azt, hogy hozzon magával egy csomag kutyatápot. Ez a csomag akármekkora lehet, de reméljük, hogy minél nagyobbak lesznek, mert akkor tudunk igazán segíteni. Már nagyon sok állatmenhely jelezte, hogy szívesen fogadna adományt, ezért azt a célt tűztük ki, hogy a két évvel ezelőtti említett mennyiséget túlszárnyaljuk, vagyis szeretnénk tíz tonna fölé vinni az eledelt. Emellett pedig – sportember lévén – nem hagyhatjuk ki a mozgást: az eseményre látogatókat meg fogjuk tornáztatni. Tehát közösen megdöntjük a kutyamenhelyek számára legtöbb egyszerre átadott kutyatápok rekordját, valamint a legtöbb, egy időben, egyszerre kutyatáppal sportoló emberek rekordját is. Bízom benne, hogy sok adományt tudunk gyűjteni, és mostantól minden évben meg tudjuk ismételni a Kutya jótettek napját” – teszi hozzá Czanik Balázs.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/838436927659883

tabs-top
More in Életmód
Elindultam hazafelé

A zalai emberek átlagon felül kedvesek, barátságosak és sokoldalúak. Az alábbi szerzőnk is ebből a világból jelentkezik az írásával, aki...

Close